Українська адвокатура залишається найбільш стабільним інститутом в системі правосуддя - Лідія Ізовітова

Адвокатура в Україні розбудовувалась на базі законодавства, яке було розроблено з урахуванням рекомендацій європейських структур, що дало їй можливість стати найбільш стабільним інститутом в системі правосуддя.

Про це сказала голова Національної асоціації адвокатів України і Ради адвокатів України Лідія Ізовітова на засіданні РАУ, пишуть "Українські новини".

"Наш профільний закон дозволив розбудувати адвокатуру за європейськими стандартами у зв’язку з тим, що він приймався з урахуванням висновків "Венеційської комісії"… Адвокатура сьогодні – найбільш стабільний інститут в системі правосуддя України", - наголосила вона.

Відео дня

Лідія Ізовітова додала, що за ці 9 років з моменту створення НААУ було зроблене все необхідне, щоб адвокатське самоврядування було незалежним від держави, авторитетним та фаховим.

"Завдяки європейським стандартам Національна асоціація адвокатів України встановлює рівноправні відносини з національними адвокатурами інших країн, найбільшими професійними організаціями адвокатів", - підкреслила вона.

Як приклад такої співпраці голова РАУ навела участь делегації НААУ в конференції "ЄС та Східне партнерство" в Гаазі (Нідерланди), яка була організована фондом LINKS Europe у співпраці з міським управлінням Гааги та за підтримки TheHagueHumanityHub, під час якої обговорювалася ситуація з верховенством права в Україні.

"Ми говорили про те, що незалежна самоврядна адвокатура спроможна надавати професійну допомогу, захистити права та інтереси громадян", - наголосила Лідія Ізовітова.