Ігор Терехов: Відділення обладнане всім необхідним для допомоги хворим

Травматологічне дитяче відділення Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні №17, яке було капітально відремонтовано, отримало додаткові 30 місць для хворих на коронавірус. Відділення обладнане всім необхідним для допомоги хворим, заявив в.о. мера Харкова Ігор Терехов.

«Плюс 30 додаткових місць для хворих на коронавірус в 17-й лікарні. Ми підготували їх за тиждень. Як і обіцяли», - написав Терехов.

За його словами, до кожного ліжка підведено кисень, встановлено 10 апаратів ШВЛ. «Працюємо над тим, щоб купити ще. Сюди вже перевели пацієнтів з інших відділень лікарні, які переповнені. Будемо і далі робити все можливе заради здоров'я харків'ян», - підкреслив в.о міського голови.

Відео дня

Відділення, крім апаратів ШВЛ, обладнано також настінними зволожувачами кисню. Крім того, всі ліжка забезпечені апаратами Боброва, які також можуть надавати респіраторну терапію.

«Ця апаратура дозволяє нам проводити респіраторну терапію високого рівня. Також відділення має апарат ультразвукової діагностики для проведення інвазивних маніпуляцій. Ми маємо можливість моніторити ситуацію з пневмоніями, а також за допомогою ультразвуку оцінювати динаміку лікування», - розповів завідувач відділення дитячої травматології Сергій Бєлашов.

За даними міськради, на сьогодні в міських лікарнях Харкова розгорнуто 900 місць для хворих на коронавірус, 888 з них забезпечені киснем. Також харків'яни можуть проходити лікування в обласних лікарнях, таких як інфекційна лікарня №22, чорнобильський диспансер і госпіталь ветеранів війни.