В Україні стабілізується ситуація із захворюваністю / фото УНІАН

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про стабілізацію стабілізація захворюваності на COVID-19.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю "Сьогодні".

"В якійсь мірі стабілізувалося число виявлених випадків. У середньому ми виявляємо близько 22 тисяч нових випадків інфікування щодня. Насправді стабілізація високих цифр говорить, що спостерігається стабілізація захворюваності та балансування системи. Ми фіксуємо, що зараз значно скоротився розрив між госпіталізаціями та виписками. Якщо раніше у нас число госпіталізованих значно перевищувало число виписаних, та нам доводилося постійно додавати нові місця, то зараз ми бачимо, що розрив скоротився", – зазначив він.

За його словами, ситуація із захворюваністю наразі складна у всій Європі:

Читайте такожСтало відомо, чи заборонять невакцинованим українцям вхід у продуктові магазини"Майже всі великі країни Європи зіткнулися з таким спалахом або з повторним спалахом, або спостерігається збільшення рівня захворюваності. Україна зараз знаходиться на третьому рівні захворюваності у Європейському регіоні. Але другий тиждень поспіль у нас середнє число госпіталізацій з COVID знаходиться практично на однаковому рівні. У середньому – це 5 тисяч людей протягом доби госпіталізуються".

Нагадаємо, за даними МОЗ, першу дозу COVID-вакцини вже отримали 40% дорослих українців.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Статистика госпіталізації хворих на коронавірус протягом 1-7 листопада / інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини