У розвідці заяви окупантів назвали провокацією / фото УНІАН

Українська розвідка розцінює як провокацію звинувачення в "диверсії" на газогоні в окупованому Криму.

Про це заявив спікер ГУР Міністерства оборони Микола Красний у коментарі "Радіо Свобода".

"Стосовно заяв російської сторони щодо затримання в Криму людей та звинувачення їх та Головного управління розвідки нібито у причетності до здійснення диверсії, можу заявити, що ці повідомлення не відповідають дійсності", - заявив він. 

Відео дня

Представник ГУР додав, що Росія здійснює комплекс системних провокацій проти України загалом та розвідки зокрема.

Читайте такожВ Україні готують санкції проти причетних до будівництва Керченського мосту

"Вони мають на меті обґрунтувати проведення репресивних заходів проти кримських татар. По-друге, ми не виключаємо активізацію таких репресивних заходів і пошук приводів для їх проведення", - каже він.

"Диверсія" в Криму - що відомо

3-4 вересня в окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали п'ятьох кримських татар. Серед затриманих - заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов, якого російські окупанти підозрюють у "диверсії".

Президент України Володимир Зеленський висловився на захист незаконно затриманих кримських татар.

4 вересня Кримська правозахисна група оприлюднила термінову заяву про викрадення п'ятьох кримських татар. У ньому містяться вимога до Росії як держави-окупанта негайно звільнити незаконно затриманих і прохання до іноземних держав та міжнародних організацій висловити рішучий протест проти дій РФ і ввести персональні санкції щодо осіб, причетних до проведення обшуків, затримань і викрадень жителів Криму.