У Херсонській області наближається до завершення реконструкція мосту через Північно-Кримський канал, яка тривала 5 місяців. Проїзд оновленим мостом вже відкрито, повідомила Facebook-сторінка Укравтодору.

Розташований між містами Нова Каховка та Таврійськ об’єкт ремонтували в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Побудований більш як 60 років тому на дорозі Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ, 111-метровий міст забезпечує рух мережею державних південних доріг, з’єднує правобережну і лівобережну Україну та тимчасово окупований Крим", - пише Укравтодор.

Відео дня

Після завершення реконструкції міст відповідає сучасним навантаженням, а проїзд автотранспорту та пішохідний прохід став безпечним та комфортним, зокрема завдяки розширенню габариту проїзду до 9 м та ширини тротуару до 1,8 м.

Під час реконструкції на об’єкті були розібрані аварійні залізобетонні конструкції, було виконано розбирання існуючих та влаштування нових підферменників на проміжних опорах. На берегових опорах виконано бетонування насадок, шкафних та підпірних стінок; виконано монтаж каркасів перехідної плити; виконані роботи з армування укосів та бетонуванню їх укріплення.

Мостове полотно та тротуари вкриті гідроізоляційною системою Bridgemaster - високоефективним зносостійким і антислизьким покриттям для мостових настилів.

На мосту уже встановили нові дорожні знаки та нанесли розмітку.

Зараз там ще триває розбирання тимчасових споруд, завершується монтаж споруд поверхневого водовідводу та планування ґрунту укосів.

Нагадаємо, в 2021 році в рамках Національної програми відновлення мостів, яка є частиною інфраструктурної програми "Велике будівництво", буде збудовано та відремонтовано 150 мостів і штучних споруд.

Як повідомлялося, за дорученням Президента Володимира Зеленського на Вінниччині стартувало будівництво нового мосту, який з'єднає український берег Дністра з молдавським та стане частиною транспортного коридору між двома країнами.