Відбувся наймасовіший всеукраїнський профорієнтаційний онлайн-урок

Фонд Ріната Ахметова провів всеукраїнський онлайн-урок "Твоя суперпрофесія" в рамках проєкту "Твоя суперсила". Це  частина масштабної новорічної акції, яка багато років радує дітей сюрпризами та подарунками.

"Акція – це особиста ініціатива засновника Фонду. Цій традиції вже понад 20 років. За роки існування Акції формат її змінювався, але мета й філософія – дарувати тепло та турботу дітям – залишалися незмінними. Це не просто подарунки тисячам дітей, це дотик до їхньої долі, який змінює життя на краще й дарує віру в диво. Тільки за останні 14 років подарунки отримали майже 1 000 000 дітей", – розповіла Ірина Блажан, головна директорка програм Фонду.

Відбувся наймасовіший всеукраїнський профорієнтаційний онлайн-урок

Під час онлайн-уроку було презентовано другий сезон серіалу "Твоя суперпрофесія" який познайомить підлітків з низкою затребуваних зараз професій, таких як сторітелер, ведучий/інтерв'юєр та фото/відео монтажер.

Відео дня

"У серіалі представлені спеціальності, які здатні забезпечити швидкий соціальний ліфт для підлітків, які вже замислилися над вибором справи свого життя. Він покликаний допомогти їм отримати роботу, щоб почати забезпечувати себе в самостійному житті", – сказала одна з ведучих онлайн-уроку, відома українська телеведуча й акторка Лілія Ребрик.

З першим сезоном серіалу можна ознайомитися за посиланням.

Також в онлайн-уроці взяв участь випускник проєкту "Твоя суперсила". Він поділився своїм досвідом і розповів про перші кроки на шляху до обраної професії. Приємним сюрпризом для учасників стало спілкування із "секретними гостями" – футболістами ФК "Шахтар" Андрієм Пятовим та Анатолієм Трубіним, а також співачкою Alina Pash. На своєму прикладі вони показали, що досягти поставленої мети – цілком реально.

Під час трансляції урок дивилися більше 5 тисяч користувачів. Таким чином, мотиваційний онлайн-урок "Твоя суперпрофесія" став найбільш масовим і встановив національний рекорд України.

Відбувся наймасовіший всеукраїнський профорієнтаційний онлайн-урок

Перші мотиваційні зустрічі в рамках новорічної акції відбулися в грудні 2018 року. Тоді вихованці п'яти інтернатних закладів Донецької області вчилися знаходити свої таланти, отримували знання про те, як обрати професію, проходили профорієнтаційні тести, спробували себе в п'яти популярних професіях. Усього з грудня 2018 року 10 амбасадорів Фонду Ріната Ахметова провели 41 мотиваційну зустріч у 9 інтернатних закладах Донецької області, на яких побували більше 1000 вихованців.

Дивіться урок просто зараз.