false

Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна" позбувся в столиці 2-х корпусів і найближчим часом може залишитися без засновника у вигляді Київської міської державної адміністрації.

Про це йдеться в матеріалі Lenta.UA.

Як зазначають журналісти, створений у 1998 році Університет "Україна" зазнає серйозних проблем. У 2018 році через несплату 90-мільйонного боргу виш позбувся центрального корпусу, розташованого за адресою вулиця Львівська, 23. У квітні 2021 року після перевірок ДСНС через порушення правил безпеки Окружний адміністративний суд Києва постановив про зупинку експлуатації ще одного корпусу університету "Україна" в Києві, розташованого за адресою вул. Хорива, 1-г.

Відео дня

"Враховуючи фінансові проблеми вишу, є серйозні побоювання, що до нового навчального року освітній процес буде порушено. Непрямою ознакою того, що криза університету "Україна" несе системний характер, є дії столичної влади. Річ у тому, що в Київраді, починаючи з квітня розглядають проект рішення Київради "про вихід Київської міської державної адміністрації зі складу вищого навчального закладу "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна". У складі головного представницького органу влади столиці створена робоча група, яка аналізує ситуацію в університеті. І схоже, нічого хорошого там не бачить", - йдеться в матеріалі.

Також журналісти звернули увагу на падінні рівня вишу. Згідно з академічним рейтингом вищих навчальних закладів України "Топ-200 Україна 2020", університет "Україна" займає "почесне" 162 місце в країні.

Внутрішні проблеми плюс очевидне розуміння столичної влади, що ця установа "не літає", веде до того, що університет "Україна" якщо і не припинить своє існування, то буде змушений серйозно "звужуватися"... відсутність корпусів для навчання, жахлива фінансова ситуація і ймовірна відмова від підтримки з боку влади – цих аргументів цілком достатньо, щоб розсудливі батьки відмовилися вести свою дитину в такий університет. Ризик опинитися на вулиці прямо під час навчального процесу – дуже великий. І витрачені кошти на здобуття вищої освіти ризикують банально "розчинитися", - йдеться в матеріалі.