На Банковій розповіли про перші результати проекту / фото УНІАН

Відеоуроки в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн» проходять подвійну експертизу.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента.

«З метою уникнення помилок, уроки тепер проходять подвійну експертизу: 23 експерти допомагають учителям з підготовкою матеріалу та присутні на зйомках, ще 58 фахівців підключились до пост-продакшену. Згодом записаний матеріал може доповнюватися, розширюватися, поглиблюватися й використовуватися й надалі – навіть після закінчення карантинних заходів. Особливо це може стати в нагоді вчителям та школярам, які живуть у віддаленій місцевості й не завжди мають доступ до якісних начальних матеріалів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ назвали основний критерій для початку виходу України з карантину

В Офісі президента зауважили, що в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн» за три тижні трансляції проведено 545 шкільних уроків. Лише на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки уроки переглянули 7,1 млн разів. В ефірі українських телеканалів уроки побачили майже 12,5 млн українців.

Зазначається, що найпопулярнішим предметом «Всеукраїнської школи онлайн» залишається англійська мова. Також глядачі цікавляться математикою і українською мовою.

В Офісі президента подякували педагогам, які зголосилися викладати уроки для всієї країни. Так, у проекті беруть участь понад 40 українських учителів. Крім того, у проекті взяли участь близько 170 зіркових гостей.

Окрему подяку в Офісі президента висловили студії компанії Mozgi group під керівництвом автора й музичного продюсера Олексія Потапенка (Потапа), яка в найкоротші терміни записала оригінальне музичне оформлення до всіх уроків шкільної програми.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня стартував проект «Всеукраїнська школа онлайн». Впродовж першого тижня його роботи у вільний доступ було викладено 165 уроків з 11 предметів для 5-11 класів.

За даними МОН, ці уроки набули широкої популярності на всіх майданчиках, де транслювалися. Так, YouTube-канал МОН за добу набрав 50 тис. підписників. Водночас у МОН констатували, що в ряді відеоуроків були помилки, а тому проект потребує доопрацювання. У зв’язку з цим анонсували запуск дворівневої процедури підготовки відеоуроків.

Планується, що відеоуроки транслюватимуться щонайменше до завершення карантину.