Стівен Мур - ветеран Конгресу та американської політики загалом / скріншот

Щоб розраховувати на максимальну підтримку з боку США, яку отримує Ізраїль, Україна повинна сформувати стабільну двопартійну підтримку в американському політикумі. Про це заявив американський політтехнолог, колишній конгресмен-республіканець Стівен Мур в інтерв'ю LIGA.net.

За словами Мура, він розуміє розчарування українців після того, як США і Великобританія власноруч кинулися збивати іранські ракети, що летіли на Ізраїль. Але на те є причина.

"Причина в тому, що ізраїльтяни і проізраїльське лобі в Америці дуже зосереджені на тому, щоб мати двопартійну підтримку. Ви не почуєте від них негативу, який іде від українців. Вони не скаржаться, а дякують тим, хто допомагає їм. І роблять це роками", - наголосив Мур.

Відео дня

Він зауважив, що тема України є вельми чутливою у США. Частково цьому посприяла проросійська пропаганда в середовищі республіканців, але й проукраїнські сили теж припустилися низки помилок.

"Якщо Київ хоче таких стосунків з Америкою, як в Ізраїлю, то має працювати над двопартійною підтримкою. Давати позитивне підкріплення тим, хто допомагає. В Україні кажуть: "Добре, що нарешті проголосували, давно пора, і так затягнули з допомогою". Такий підхід не працює", - вважає республіканець.

США, Франція і Британія захищали Ізраїль від атаки Ірану

Як писав УНІАН, у ніч на 14 квітня Іран запустив кілька десятків (або можливо навіть сотень) дронів-камікадзе, крилатих і балістичних ракет по території Ізраїлю. Попри велику кількість засобів повітряного нападу, більшість із них вдалося перехопити ще на підльоті до Ізраїлю. Ключову роль у цьому зіграла винищувальна авіація США, Франції, Великої Британії та Йорданії, яка допомагала збивати дрони та ракети.

Така поведінка країн Заходу на тлі нездатності надати достатню підтримку Україні обурила українців. Навіть президент Зеленський відверто дорікнув західним партнерам за їхні подвійні стандарти.

Вас також можуть зацікавити новини: