Олександр Ярославський

Відомий український бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що його активна участь у протидії епідемії коронавірусу на Харківщині та надання допомоги харківським пенсіонерам, - громадянська позиція, яка не припускає жодних політичних цілей.

Про це він розповів в ефірі міжнародного телеканалу «Настоящее время».

Відео дня

«Я чую, вже починаються розмови, що свою допомогу я буду конвертувати в голоси. — відповів бізнесмен на запитання журналіста. — Я гарантую всім, заявляю абсолютно точно: я в політику не піду, голоси мені не потрібні. Нехай залишать собі голоси — вони мені не потрібні. Мені, крім посмішок харків'ян, нічого не треба».

Олександр Ярославський підтвердив, що готовий вкласти у протидію COVID-19 понад $ 10 млн власних коштів: на закупівлю ПЛР-тестів, медобладнання, й інші «антикоронавірусні» цілі.

Зараз бізнесмен зайнятий організацією сучасного центру вірусології у бізнес-парку "Екополіс ХТЗ", який створюється ним же. «Я думаю, це будуть десятки мільйонів доларів, — сказав він. — Подібний центр в Ухані коштував 44 мільйони доларів. Я не знаю, чи це такий же [центр], чи кращий, але, у всякому разі, він буде не гіршим – це 100%. Ми вже працюємо над запуском. Сьогодні була велика нарада у мера».

Читайте такожЯрославський везе до Харкова обладнання на 15 мільйонів гривень для центру вірусології в "Екополісі ХТЗ"

Відповідаючи на запитання ведучої про мотиви допомоги Харкову у протистоянні епідемії коронавірусу, Ярославський зазначив, що в будь-якому випадку допомагав би рідного регіону.

«Тут вся моя родина: мама в Харкові, брат у Харкові, всі мої друзі в Харкові. Я як справжній харків'янин повинен допомогти своєму регіону. Ми всі від плоті й крові українці — я маю на увазі коло тих, кого знаю. Всі зробили статки в Україні. Так чому ми не повинні допомогти своїй країні в цю скрутну хвилину? І кому як не нам звернутися до президента? Він звертається до всіх, також звернувся і до бізнесу. Я вважаю, що він правильно зробив, я вдячний йому за це. Навіть якби він не звернувся, я в будь-якому випадку допомагав би Харкову, як я йому завжди допомагаю», — пояснив Ярославський.

Крім цього, ведуча, посилаючись на дані рейтингів Forbes, згідно з яким Ярославський фігурував у десятку найбагатших людей України, поцікавилася нинішнім розміром його статків.

«Свої статки я оцінюю в красуню дружину, п'ятьох чудових дітей, маму, брата, друзів — це мої класні статки. А гроші — це таке... Важливо, щоб людина була щаслива і раділа життю — ось це безцінні статки. Повірте мені, я кайфую від життя», — підсумував бізнесмен.

Телеканал «Настоящее время» створено RFE/RL (Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода) за участю «Голосу Америки». RFE/RL – незалежна некомерційна медіакорпорація, яка фінансується грантами Конгресу США через Агентство з глобальних медіа (USAGM). Редакція телеканалу розташована у Празі, а його журналісти працюють в Україні, Росії, Казахстані, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Киргизстані та інших країнах. Програма «Настоящее время» була запущена в 2014 році на радіо «Свобода» та «Голос Америки» під час наростання політичної та військової кризи в Україні. У 2016 році проект розширився і став працювати як телеканал.