Кількість легально працюючих українців у Польщі є рекордною / фото REUTERS

У жовтні у Польщі працевлаштували рекордну кількість іноземців, більшість з них – українці. 636 тис. громадян України – працівників і власників фірм - сплатили страхові внески. Це на 23,8% більше, ніж 2 роки тому, коли ще не було пандемії. 

Про це повідомляє компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal з посиланням на дані Фонду соціального страхування Польщі.

За рік кількість українських трудових мігрантів збільшилася на 19,2%. Хоча число легально працюючих українців у Польщі є рекордним, проте все одно бракує робочих рук. 

Відео дня

Читайте такожЛише 15% українок переїхали до Польщі, щоб працювати за фахом - дослідження

У дослідженні зазначають, що цього року попит на працівників збільшився на 90%. Робочі руки потрібні на підприємства харчової та переробної промисловості, виробництво пластмасових виробів і особливо в логістичну галузь, яка зараз переживає бум у Польщі.

Як повідомляв УНІАН, на 25% збільшилася кількість українців, які приїжджають на роботу до Польщі через подорожчання комунальних послуг в Україні. У тому числі зросло число заявок на вакансії від громадян України, які ще ніколи не працювали за кордоном.