REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий в рамках обміну утримуваними особами за одного українського військового віддавати хоч 50 чи 100 «беркутівців».

Про це він сказав у фільмі «Рік президента Зеленського», який транслювався в ефірі провідних українських телеканалів.

Читайте такожВ Україні презентували цифрові паспорти, якими можна користуватись через смартфон

Відео дня

«Я сказав, і я так вважаю, і зі мною можуть не погоджуватися багато хто з українців, але я впевнений в тому, що я правий: за одного нашого військового я віддав би 50, 100 «беркутівців», - заявив він.

«Для мене цінніше повертати наших героїв, а для мене вони всі герої, які захищали Україну і захищають Україну. І ті, кого ми повернули, продовжують захищати Україну, і це є наш скарб. Ми повертаємо усіх українців – як полонених, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, у в’язницях, яких катують...але після трагедії з Ірану ми повертали тих українців, які загинули, щоб з ними могли по-людськи попрощатися їх батьки», - додав глава держави

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2019 року на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб. В рамках обміну Україна серед інших передала в ОРДЛО обвинувачених у масових вбивствах на Майдані в 2014 році колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру і Олександра Маринченка, яких напередодні суд випустив з-під варти під особисте зобов`язання.