REUTERS

Адвокат викраденого росіянами на адмінкордоні з Кримом українського військового Євгенія Добринського розповів деталі допиту ФСБ РФ.

Про це повідомляє Радіо Свобода. Крым Реалии.

«Запитували, де та у якій частині він проходить службу, який порядок здійснення охорони державного кордону був у тій частині, де він служив, які входять засоби захисту, ідентифікацію людей. Багато було питань про ведення військової служби», – розповів захисник Іслям Веліляєв.

Відео дня

Читайте такожУ США відреагували на викрадення українського військового поруч з окупованим Кримом

Адвокат додав, що рекомендував своєму підзахисному не давати свідчення. Оскільки ці дані мають службовий характер.

«Він на сьогодні є військовослужбовцем, тому ми відмовилися давати детальні пояснення з приводу його служби. Він же військовий. Він розуміє, що на такі питання небажано відповідати. Ці відповіді будуть сприйняті негативно щодо нього», – наголосив Веліляєв.

Допит тривав майже півтори години.

Як повідомляв УНІАН, підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" в окупованому Сімферополі заарештував українського військовослужбовця Євгена Добринського, викраденого під час несення служби на адмінмежі з Кримом.

Військова служба правопорядку у Збройних силах України заявила, що 30 травня на адмінмежі з Кримом було викрадено військовослужбовця під час несення служби. ФСБ Росії звинуватила викраденого на адміністративній межі з окупованим Кримом військовослужбовця України "в незаконному перетині держкордону".

Російське слідство стверджує, що українського військовослужбовця було затримано у стані алкогольного сп'яніння, коли він йшов уздовж залізниці через адмінмежу. За даними ФСБ, під час обшуку у нього нібито було виявлено "речовину рослинного походження, ймовірно наркотичну".

Водночас у ЗСУ вказують на низку невідповідностей під час монтажу "відеодоказу". 

"Головним убором форми одягу в даному підрозділі визначена панама літня, а не кашкет польовий, який вдягнули військовослужбовцю. Також не враховані час доби та погодні умови під час яких "зник" військовий, а це близько о пів на п’яту ранку", – пояснили у прес-службі командування.

Крім того, затриманий не брав участі у бойових діях, а вказані імена й прізвища вигадані.