Василь Ломаченко і Люк Кемпбелл / REUTERS

Сьогодні, 31 серпня, на арені "О2" в Лондоні пройде бій між українським чемпіоном світу за версіями WBO і WBA в легкій вазі Василем Ломаченком та британцем Люком Кемпбеллом.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію бою Ломаченко - Кемпбелл.

Поєдинок розпочнеться орієнтовно в районі опівночі за київським часом.

Відео дня

Ломаченко - Кемпбелл де дивитися бій по ТБ

На кону в цьому поєдинку будуть стояти не тільки пояси, якими володіє Ломаченко, але ще й вакантний титул за версією WBC.

Василь Ломаченко (13-1, 10 КО)

Українець Василь Ломаченко після переходу в легку вагову категорію провів вже три поєдинки. У першому ж бою "Лома" виборов пояс за версією WBA, зумівши технічним нокаутом перемогти Хорхе Лінареса. Варто відзначити, що в тому поєдинку українець вперше в кар'єрі побував у нокдауні. Пізніше Ломаченко зізнався, що практично весь бій провів з травмою плеча.

Далі в серпні минулого року Ломаченко об'єднав титули WBA і WBO, перемігши одноголосним рішенням суддів Хосе Педрасу. А в квітні цього року "Hi-Tech" успішно захистив обидва титули - Ломаченко нокаутував британця Ентоні Кроллу.

Український боксер прямо зараз може вперше завоювати три пояси і максимально наблизити себе до своєї мети - статусу абсолютного чемпіона світу.

Ломаченко вперше в кар'єрі буде боксувати в Лондоні, але навіть незважаючи на те, що проведе бій на території суперника, все одно залишається беззаперечним фаворитом.

Ломаченко - Кемпбелл: прогноз букмекерів

Люк Кемпбелл (20-2, 16 КО)

Люк Кемпбелл, як і Ломаченко, є олімпійським чемпіоном Лондона-2012 (в українця, нагадаємо, є ще золота медаль Олімпіади в Пекіні).

На профі-рингу Кемпбелл вдруге в кар'єрі буде боксувати за титул чемпіона світу. У 2017 році в бою за пояс за версією WBA британець роздільним рішенням суддів поступився Хорхе Лінаресу.

Між боями проти Лінареса і Ломаченко Кемпбелл провів три поєдинки. Британець технічним нокаутом переміг Троя Джеймса, потім взяв реванш у Івана Менді, якому програвав у 2015 році, а в березні здобув перемогу технічним нокатом над Адріаном Юнгом.

Кемпбелл - аутсайдер бою, але й у нього є свої переваги. Мова йде про антропометричні дані. Британець на 5 сантиметрів вище за Ломаченка (175 см проти 170), його розмах рух - 188 см проти 166 в українця.

Читайте такожЛомаченко виявився важчим за Кемпбелла за день до бою (фото, відео)

Гонорари

Обидва боксери за вихід на ринг зароблять рекордні гонорари у своїй кар'єрі. Ломаченко отримає близько 4 мільйонів доларів, а Кемпбелл - 1,1 мільйона.

Слова перед боєм

Василь Ломаченко:

"Я не можу дочекатися, щоб вийти на ринг і показати свої боксерські навички вболівальникам з Британії і фанатам по всьому світу. Люк Кемпбелл - жорсткий, розумний і технічний боєць, так що це буде дуже цікаво".

Люк Кемпбелл:

"На мене чекає бій проти самого елітного боксера сучасності. Тим не менш, всі, зрештою, програють, адже так? Рано чи пізно. Я вірю, що зможу побити Ломаченка".

Судді

Рефері в рингу призначений шотландець Віктор Лафін, який вперше в кар'єрі буде працювати на поединку як Ломаченка, так і Кемпбелла. Якщо бій триватиме всі 12 раундів, то визначати переможця будуть судді Омар Мінтун (Мексика), Бенуа Россель (Канада) і Жан-Роберт Лайн (Монако/Франція).