Сала ще в грудні грав у французькому Нанті / fcnantes.com

Понад 220 000 фунтів стерлінгів було зібрано для приватного пошуку зниклого новачка Кардіфф Сіті Еміліано Сала.

Офіційний пошук аргентинського нападника і пілота літака Девіда Ібботсона був завершений в четвер. Але гроші, зібрані на GoFundMe, дозволили родині гравця профінансувати два човни, які відновили пошук в суботу, повідомляє ВВС.

Літак зник з радарів, коли пролетів над Ла-Маншем по дорозі в Кардіфф у понеділок ввечері. Рятувальники зазначають, що пошук був схожий на «пошук голки в копиці сіна, коли ви навіть не знаєте, де знаходиться стіг сіна».

Відео дня

Президент Аргентини Маурісіо Макрі приєднався до дзвінків сім'ї Сали з проханням відновити пошуки. Футболісти, в тому числі Ілкай Гундоган з «Манчестер Сіті», входять в число 2448 осіб, які внесли пожертви для приватного пошуку на сторінці GoFundMe.

Серед інших учасників - менеджер «Нанта» Вахід Халілходзіч, вінгер «Лестер Сіті» Демарай Грей, півзахисник «Парі Сен-Жермен» Едріан Рабіот і мюнхенської «Баварії» Корентін Толіссо.

Організатори сторінки, паризьке футбольне агентство Sport Cover, сподіваються зібрати в загальній складності 300 000 євро (260 000 фунтів стерлінгів). На сайті Sport Cover Сала вказаний в якості клієнта. Між тим, петиція, запущена у Франції для відновлення пошуку, зібрала вже понад 80 000 підписів.