Нагорняк дав урок футболу дітям / youtube.com/channelSMS

Майбутній тренер збірної України Сергій Нагорняк прийшов в програму «Футбік» повчити дітей футболу.

Ветеран дав 5 незамінних порад майбутнім чемпіонам, а так само показав фірмове вправу від таранного форварда, яка зміцнює одночасно плечі, прес і ноги, йдеться в сюжеті Футбік.

І продемонстрував, що він повністю готовий очолити збірну України U-19.

- Як ти взагалі вчився в школі? Це важливо було?

- Чесно кажучи, я вчився в школі в ті часи на трійки. Це була п'ятибальна система, у мене були трійки. Але військове училище закінчив все на 4 і 5.

- Зараз реально дорости до рівня збірної з аматорів?

- Звичайно реально. Тому що у нас зараз футбол в такому стані, повірте мені, що колективи фізкультури, команди другої, першої ліги, рівень то не особливо відрізняється. У цьому світі немає нічого неможливого. Тим більше, у це все, носити м'яч на голові, тримати на носі, в футболі нічого не означає. Я пояснюю чому: воно в грі вам не знадобиться!

- Ти довів своєю кар'єрою, що можна бути високим, габаритним і швидкісним. І це може бути застосовано до нашого футболу. А якщо ось такий дрищь, то як тоді?

- По-перше, треба перевірити, з апетитом нормально? А якщо серйозніше, то я зараз назву гравців приблизно вашої комплекції, які грають на високому рівні в футбол. Взяти, наприклад, тих же Рібері, Роббена, які як ви, невисокі, може ноги міцніше, тому що їдять краще і пиво п'ють нефільтроване. У нас же теж є багато футболістів, той же Ваня Петряк, він хіба більше, ніж ви? Абсолютно ні. А грає в Ференцварош, до збірної в півріччя потрапив.

- По матчів ветеранів видно, що ти за словом в кишеню не лізеш. Любитель напхати?

- Це все від того що ку нас такий колектив зібрався, ми не любимо програвати. І звідси всі затравки йдуть. Ми труїв один-одного. Особливо коли проти нас молодих випускають, 20-річних, а нам всім вже за сорок, звичайно важко з ними в швидкості змагатися.

- Твоя порада молодому гравцеві як не нервувати перед матчем?

- Якщо ти не нервуєш пере грою, значить в футбол грати тобі не потрібно.

- Я про Погба зараз подумав, він начебто не молодий, так він і не футболіст?

- На сьогоднішній день це футболіст, який в клубі не відповідає своєму ціннику. Я говорю про рівень гри, який він демонструє. Так, він хороший, у нього пластика, дані, все у нього є, але його купили в таку команду як Манчестер за сто мільйонів, він там близько не на провідних ролях.