Перший матч між командами в Амстердамі завершився внічию - 1:1 / REUTERS

У вівторок, 16 квітня, в Турині відбудеться матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому "Ювентус" прийматиме "Аякс".

У перших чвертьфінальних іграх ЛЧ минулого тижня саме в парі "Аякса" і "Юве" була зафіксована єдина нічия - поєдинок завершився з рахунком 1:1. Таким чином, питання про переможця протистояння залишається відкритим, і реальні шанси на вихід у півфінал є в обох команд.

Розклад перед боєм

Відео дня

Формально, після виїзної нічиєї, причому результативної, "Стара Синьйора" може вважатися фаворитом гри. Але це лише на папері. Як показує практика, "Аякс" в нинішній Лізі чемпіонів дуже успішно грає на виїзді. Зайве тому підтвердження - матч на "Сантьяго Бернабеу" з "Реалом", в якому голландський клуб розгромив "Вершкових" - 4:1.

"Ювентусу" варто побоюватися свого суперника не тільки виходячи з результату амстердамців у лігві "Реала". У першій зустрічі між "Аяксом" та "Юве" саме команда Еріка тен Хага виглядала краще, яскравіше, домінувала протягом майже всього матчу. Для підсумкового успіху їй не вистачило досвіду і наявності в складі футболіста-хижака, свого Роналду.

Саме Кріштіану називають тим гравцем, який здатний схилити чашу терезів на користь багаторазових чемпіонів Італії. Якщо Роналду буде у формі, зупинити його вкрай важко. На користь "Юве" - і фактор рідної арени. У нинішньому сезоні на "Ювентус Стедіум" підопічні Массіміліано Алегрі програли лише одного разу - "Манчестеру Юнайтед" на груповій стадії Ліги чемпіонів.

Історія взаємовідносин

Раніше суперники досить часто зустрічалися в єврокубках. Майбутня зустріч буде 14-ю в історії протистоянь найкращих клубів Італії та Нідерландів. До цього шість разів перемагали туринці, двічі - амстердамці, п'ять поєдинків завершилися внічию.

Кадрові втрати

Через кадрові проблеми команди навряд чи зможуть зіграти в оптимальних складах. В "Ювентусі" не зіграє К'єлліні, під питанням участь Касереса, Кости, Хедіри і Джана, а "Аякс" не зможе розраховувати на Банді і Ейтінга, а також на дискваліфікованого Тальяфіко.

Орієнтовні склади

"Ювентус": Щесни, Бонуччі, Сандро, Канселу, Ругані, Пьяніч, Матюіді, Бентанкур, Бернардескі, Роналду, Манджукіч.

"Аякс": Онана, Блінд, де Лігт, Мазрауі, Велтман, де Бек, де Йонг, Зієш, Тадіч, Шене, Нерес.

Слова перед матчем

Массіміліано Алегрі, головний тренер "Ювентуса":

"У чемпіонаті Італії ми майже вирішили завдання. Залишилося набрати лише одне очко до чемпіонства. Але в чвертьфіналі Ліги чемпіонів нам буде непросто. "Аякс" завжди грає однаково, що вдома, що на виїзді. Ми повинні поважати суперника і показати хорошу гру. На нас чекає складний матч проти сильної команди.

Ерік Тен Хаг, головний тренер "Аякса":

"1:1 - це не той рахунок, на який розраховуєш у домашньому матчі, але, тим не менш, це все ще хороший результат. Минулого разу ми поступилися в домашньому матчі 1:2, а потім обіграли "Реал". Ще все можливо виправити".

Прогноз на матч

Букмекери закономірно вважають фаворитом господарів поля, коефіцієнт на перемогу "Ювентуса" дорівнює 1,67, тоді як успіх гостей оцінюється в 5,25, нічия - 3,80.

На наш погляд, поєдинок буде результативним - будуть забивати обидві команди, а доля протистояння може бути вирішена на останніх хвилинах.

Де дивитися

Дивитися пряму трансляцію матчу "Ювентус" - "Аякс" в Україні можна на телеканалі "Футбол 2". Початок - о 22.00.