Мораєс в матчі з "Динамо" не забив пенальті на останній хвилині / shakhtar.com

Відомий український тренер Йожеф Сабо поділився своїми думками щодо матчу "Динамо" - "Шахтар" (0:0), який відбувся у середу у рамках 25-го туру УПЛ.

"Найголовніше, що незважаючи на нульову нічию, гра вийшла. Були деякі моменти з боку суддів. Не скажу, що арбітр судив погано, але у Романову не вистачає досвіду. Коли атакує одна команда, м'яч відбирається і йде контратака, потім дрібний фол, свисток, і втрачається темп. Це було як в один, так і в інший бік. Потрібно дати дограти момент, а потім давати картку.

На сьогоднішній день "Шахтар" сильніший за "Динамо". Якщо повністю відкритися, кияни програють. Хацкевич правильно вибирає тактику, і гра виходить. У "Шахтаря" йдуть атаки з лівого флангу. Правий фланг у них абсолютно не працює. Тому тренери "Динамо" акцентували увагу на сильному фланзі "Шахтаря". Тому моментів було мало. У киян теж було мало ударів. Команди побоювалися одна одну", - зазначив Сабо, чиї слова цитує "Динамоманія" з посиланням на програму "Футбол News".

Відео дня

Читайте такожФанати Динамо на матчі з Шахтарем вивісили опудало Мораєса (фото)

На думку фахівця, у другому таймі киянам потрібно було грати більш ризиковано.

"Господарям поля потрібно ризикувати. "Динамо" перехопило ініціативу і атакувало, але агресії не було. Романов видав дуже багато карток. Було мало ударів? Повинна бути середня лінія. Півзахисники повинні в кожній грі зробити 5-6 ударів по воротах. Так, зараз їх перекривають, але футболісти хочуть довести м'яч ледь не до лінії воріт.

Де Пена? Поки нічого не можу сказати. Були передачі з лівого флангу, але там грав Болбат. Це слабке місце "Шахтаря". Що стосується Мораєса, то він зіграв невиразно. Він не мав права підходити бити пенальті. Він грав у "Динамо" і на тренуваннях напевно пробивав одинадцятиметрові, про що знав Бойко. Мабуть, Мораєс хотів забити свій черговий м'яч", - зазначив Йожеф Сабо.

shakhtar.com

"Шанси "Динамо" наздогнати "Шахтар"? Вони завжди є, але сім очок - це забагато. Хто може обіграти гірників? Може, "Динамо". Я казав і кажу - "Шахтар" буде чемпіоном", - заявив 79-річний екс-тренер.

Як повідомляв УНІАН, головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич розкритикував роботу арбітрів на матчі з "Шахтарем", висловивши думку, що суддя не дозволяв гравцям боротися.