Лукас Моура / REUTERS

"Тоттенхем" став другим фіналістом Ліги чемпіонів. У повторному матчі 1/2 фіналу англійський клуб на виїзді обіграв "Аякс" і вийшов у фінал завдяки правилу виїзних голів.

"Аякс" вийшов вперед вже на 5-й хвилині матчу - Матейс де Лігт забив ударом головою після подачі кутового.

"Тоттенхем" міг швидко відігратися, але після удару Сон Хин Міна майже з нульового кута господарів поля врятувала штанга.

Відео дня

На 35-й хвилині "Аякс" збільшив свою перевагу - Душан Тадіч увійшов у штрафну, віддав під удар на Хакіма Зієша, який сильно пробив у дальній кут.

Читайте такожВперше з 2013 року іспанських клубів немає у фіналі Ліги чемпіонів

Другий тайм "Тоттенхем" почав активніше і після удару з близької відстані від Делє Аллі фантастичний сейв здійснив Андре Онана. А вже в наступній атаці Лукас Моура після пасу Аллі з центру штрафного пробив точно в кут.

На 60-й хвилині "Тоттенхем" зрівняв рахунок - Онана зреагував на удар Фернандо Льоренте в упор, але в штовханині біля воріт м'яч опинився у Моури, який оформив дубль.

Надалі команди могли відзначитися ще кілька разів. Після ударів Зієша з меж штрафного м'яч спершу прокотився поруч зі штангою, а потім влучив у каркас воріт. А на 87-й хвилині після удару головою від Яна Вертонгена вже "Аякс" врятувала поперечина.

Вирвати путівку у фінал "Тоттенхему" вдалося на шостій доданій до другого тайму хвилині - хет-трик оформив Моура.

У першому матчі "Аякс", нагадаємо, обіграв "Тоттенхем" з рахунком 1:0.

"Аякс" - "Тоттенхем" - 2:3 (перший матч - 1:0)

Голи: Де Лігт, 5, Зиєш, 35 - Моура, 55, 59, 90+6

"Аякс": Онана, Мазрауі, де Лигт, Блінд, ван де Бек (Магаллан, 90), де Йонг, Шоне (Велтман, 62), Зієш, Тадіч, Дольберг (Сінкгравен, 67), Тальяфіко.

"Тоттенхем Хотспур": Льоріс, Тріппьєр (Ламела, 81), Алдервейрелд, Вертонген, Ваньяма (Льоренте, 46), Сіссоко, Роуз (Девіс, 82), Еріксен, Аллі, Моура, Сон.

"Тоттенхем" вперше в історії клубу вийшов у фінал Ліги чемпіонів.

Фінал ЛЧ, в якому зустрінуться "Тоттенхем" і "Ліверпуль", відбудеться 1 червня в Мадриді.

Як повідомляв УНІАН, в іншому півфіналі "Ліверпуль" здобув неймовірну перемогу над "Барселоною".