Валенсія - Арсенал / REUTERS

Завершився півфінальний матч-відповідь Ліги Європи УЄФА, в якому іспанська "Валенсія" приймала лондонський "Арсенал". Після перемоги в першому матчі на своєму полі з рахунком 3:1 англійські "Каноніри" підтвердили свій клас і на виїзді, здобувши перемогу з рахунком 4:2.

Початок матчу в Іспанії виявилося ураганним - на гол господарів поля у виконанні Гамейро лондонці відповіли забитим м'ячем Обамеянга, якому вдався шикарний дальній удар.

Феєрія продовжилася і після перерви. Цього разу вже "Арсенал" вийшов вперед - Ляказетт прекрасно розібрався у ситуації в чужому штрафному і забив другий гол "Арсеналу". Тут же "Валенсія" зрівнює - Гамейро робить дубль! Однак останнє слово було все-таки за "Арсеналом": Обамеянг на 69-й хвилині опинився в потрібному місці і встановив рахунок 3:2 на користь "Арсеналу". На 88-й хвилині Обамеянг зробив хет-трик - 4:2.

Відео дня

Таким чином, "Арсенал" першим здобув путівку у фінал турніру. Його суперником буде переможець пари "Челсі" - "Айнтрахт" (Ф), де йде додатковий час.

Валенсія – Арсенал - 2:4 (перший матч - 1:3)

Голи: 1:0 – 11 Гамейро, 1:1 – 17 Обамеянг, 1:2 – 50 Ляказетт, 2:2 – 58 Гамейро, 2:3 – 69 Обамеянг, 2:4 - 88 Обамеянг.

Валенсія: Нето, Гарай, Гайя, Піччині (Солер, 56), Габріел, Васс, Парехо, Коклен, Гедеш (Ферран Торрес, 71), Родріго (Санті Міна, 72), Гамейро.

Арсенал: Чех, Косьельні, Монреаль, Колашинац (Мустафі, 71), Папастатопулос, Торрейра (Гендузі, 80), Мейтленд-Найлз, Джака, Озіл (Мхітарян, 62), Ляказетт, Обамеянг.