Олег Данченко став гравцем Рубіна / фото: ФК Рубін

Екс-захисник "Шахтаря" Олег Данченко, який в літнє міжсезоння перейшов у російський "Рубін", пояснив, чому зважився на такий крок.

Про це Данченко сказав в інтерв'ю "Советскому спорту".

"Звичайно, розумів, яку реакцію викличе мій переїзд до Росії. Проте громадська думка мене не особливо цікавила. Російський чемпіонат сильніший за український - значить, якщо хочеш прогресувати, краще грати тут. Якщо такий відомий футболіст, як Ярослав Ракицький на таке зважився, чому я повинен був відмовлятися?", - сказав Данченко.

Відео дня

Читайте такожЧерговий футболіст Шахтаря перейшов у російський клуб

"Преса писала всяку гидоту. Хтось підтримував мене, але деякі - гнобили. А мені, повторюся, все одно, що там говорять. Сам я задоволений, що виступаю в Росії", - додав футболіст.

Данченко також заявив, що сподівається на те, що Росія і Україна помиряться:

"Не здивуюся, якщо через рік або навіть раніше Росія і Україна помиряться. Думаю, що Володимир Зеленський налагодить відносини з Росією. Він молодий, у нього є амбіції, народ за нього. Я особисто сподіваюся на свого президента. А ще на те, що між нашими країнами знову встановляться добросусідські відносини",

Захисник висловив упевненість у тому, що у збірну України для нього "дорога тепер закрита", але при цьому сподівається отримати виклик до головної команди країни в майбутньому:

"Сам я продовжую сподіватися, що в майбутньому можна буде пробитися в збірну і з російського чемпіонату. Ну, як, наприклад, можна не викликати Ярика Ракицького? Це все політика".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що екс-футболіст "Динамо" підтримав українців, які переходять у російські клуби.