Френк Лемпард / REUTERS

14 серпня на стадіоні "Водафон Парк" в Стамбулі пройде матч за Суперкубок УЄФА між англійським "Ліверпулем" і "Челсі".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Ліверпуль - Челсі.

Стартовий свисток пролунає о 22.00.

Відео дня

Ліверпуль - Челсі: де дивитися матч по ТБ

"Ліверпуль"

"Ліверпуль" зіграє в матчі за Суперкубок УЄФА на правах переможця Ліги чемпіонів. У фінальному матчі підопічні Юргена Клоппа, нагадаємо, обіграли "Тоттенхем" з рахунком 2:0.

Новий сезон почався для "Ліверпуля" з поразки в серії пенальті у матчі проти "Ман Сіті". Основний час матчу завершився внічию - 1:1, а в серії пенальті "червоні" програли - 4:5.

В АПЛ "Ліверпуль" стартував з розгромної перемоги. У першому турі мерсисайдці обіграли "Норвіч" - 4:1.

"Ліверпуль" в літнє міжсезоння не був активний на трансферному ринку. Команда не підсилила наявний склад, але не втратила нікого, крім резервного воротаря Симона Міньоле (на його місце прийшов Адріан).

Ліверпуль - Челсі: прогноз букмекерів

"Челсі"

"Челсі" буде боротися за Суперкубок УЄФА як переможець Ліги Європи. У фінальному матчі команда розгромила "Арсенал" з рахунком 4:1.

Влітку у "синіх" відбулися серйозні зміни. По-перше, команду залишив головний тренер Мауріціо Саррі, а йому на зміну прийшов Френк Лемпард. По-друге, в "Реал" пішов лідер "Челсі" Еден Азар, а в "Арсенал" - захисник Давид Луїс, а форвард Гонсало Ігуаїн повернувся до "Ювентуса".

"Сині" не могли реєструвати нових гравців через трансферний бан. Команду підсилив лише Крістіан Пулішич, який був підписаний ще в зимове міжсезоння, але приєднався до команди влітку. Плюс вдалося залишити в команді Матео Ковачича, який минулий сезон провів в "Челсі" на правах оренди.

В новому сезоні команда Лемпарда стартував з розгромної поразки від "Манчестер Юнайтед". "Сині" не змогли реалізувати свої моменти і допустили ряд помилок в обороні - 0:4.

Слова перед матчем

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп

"Суперкубок УЄФА - це знак якості. Якщо ти не береш участь, значить, не виграв свій фінал. В цьому році все інакше, а тому я з цікавістю чекаю зустрічі. Це теж фінал, але є велика різниця між фіналом Ліги чемпіонів і грою, що відкриває новий сезон. Та й суперник інший. Думаю, з приходом нового тренера "Челсі" сильно змінився, плюс за нього більше не грає Еден Азар".

Головний тренер "Челсі" Френк Лемпард:

"Треба бути максимально готовими. Наш клуб наполегливо хоче цей трофей. Я його ще не завойовував, так що треба постаратися це зробити, віддати всі сили заради перемоги. Зустріч з настільки потужним клубом, як "Ліверпуль", обіцяє стати тим самим фіналом, де напруга вихлюпується через край".

Травми

"Ліверпулю" в цьому матчі не допоможе голкіпер Аліссон, який травмувався в матчі першого туру АПЛ. У "Челсі", швидше за все, не зможе зіграти півзахисник Н'Голо Канте. Плюс в лазареті команди знаходяться Каллум Хадсон-Одої і Рубен Лофтус-Чик.

Орієнтовні склади

"Ліверпуль": Адріан, Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Робертсон, Фабіньо, Хендерсон, Мілнер, Салах, Мане, Фірміно

"Челсі": Аррісабалага, Аспілікуета, Зума, Крістенсен, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Педро, Пулішич, Жиру

Арбітр

Вперше в історії матч за Суперкубок УЄФА буде судити жінка. Головним арбітром призначено француженку Стефані Фраппар.