Збірна України 7 вересня обіграла Литву / фото: УАФ

10 вересня в Дніпрі збірна України проведе товариський матч проти збірної Нігерії.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Україна - Нігерія.

Початок зустрічі - о 21.30.

Відео дня

Україна - Нігерія: де дивитися матч по ТБ

Збірна України зіграє на "Дніпро-Арені" вперше за десять років. У попередній раз "жовто-сині" грали у Дніпрі в жовтні 2009 року в рамках відбору на ЧС-2010, коли зуміли перемогти збірну Англії (1:0).

Українська збірна вперше в історії зіграє проти збірної Нігерії та в сьомий раз в історії - проти представника Африки (у "жовто-синіх" - три перемоги і три нічиї).

Україна також вперше зіграє у своєму третьому комплекті форми, який виконаний у біло-золотих кольорах.

Україна - Нігерія: прогноз букмекерів

Збірна України

Для збірної України матч проти Нігерії буде першим товариським поєдинком в 2019 році. До цього підопічні Андрія Шевченка провели п'ять матчів в рамках відбору на Євро-2020 та здобули чотири перемоги при одній нічиїй. У своїй відбірковій групі українці набрали 13 очок і займають впевнене перше місце.

Читайте такожЗбірна України легко обіграла Литву у відборі на Євро-2020 (фото)

За три дні до зустрічі з нігерійською збірною України на виїзді грала проти Литви і здобула перемогу з крупним рахунком 3:0.

З урахуванням нічиєї проти Туреччини у товариському матчі, який відбувся в листопаді минулого року (0:0), безпрограшна серія команди налічує вже шість матчів.

Збірна Нігерії

Нігерійська збірна не проводила матчів з липня, коли виступала на Кубку африканських націй. Підопічні Гернота Рора стали володарями бронзових медалей турніру.

У півфіналі Кубка Африки Нігерія програла майбутньому переможцю збірній Алжиру (1:2), але в матчі за третє місце мінімально обіграла Туніс (1:0).

Матчем з Україною Нігерія готується до старту в чемпіонаті Африканських націй - турніру збірних, в якому можуть виступати тільки гравці з внутрішніх африканських чемпіонатів, тому головний тренер "суперорлів" в Дніпрі може перевірити найближчий резерв команди.

Орієнтовні склади

Україна: Лунін, Караваєв, Пластун, Матвієнко, Соболь, Степаненко, Зінченко, Безус, Ярмоленко, Мораєс, Коноплянка

Нігерія: Узохо, Трост-Еконг, Айна, Коллінз, Маджа, Етебо, Івобі, Іхеаначо, Калу, Осімхен, Бонавентура

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Мікропошкоджень ні в кого немає, всі хлопці тренуються, але в складі заміни однозначно будуть. Нові обличчя з'являться. Обов'язково дамо шанс тим хлопцям, які грали менше інших. Збірна Нігерії - дуже сильна фізично команда, з хорошими виконавцями, багато з яких виступають в Англії. Для нас це буде дуже цікавий матч".

Головний тренер збірної Нігерії Гернот Рор:

"Цей спаринг - початок нашої підготовки до наступного відбіркового циклу Кубка африканських націй. У нас оновився склад, і зараз у нас дуже молода команда з новим капітаном. Дуже хочеться вдало розпочати наш новий етап, тому сподіваюсь побачити хорошу гру в матчі з Україною. На нас чекає важкий матч, але я налаштований позитивно. У будь-якому випадку, це тестова для нас гра, результат якої для нас відходить на другий план".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з італійцем Паоло Валері.