Динамо - третій клуб Ібрагіма Каргбо в поточному сезоні / фото: ФК Динамо Київ

Бельгійський нападник "Динамо" Ібрагім Каргбо не зможе дебютувати за команду в офіційних матчах у поточному сезоні.

Про це повідомляє Tribuna.com.

Справа в тому, що "Динамо" - вже третій клуб Каргбо в цьому сезоні. Раніше бельгієць був заграний за бельгійський "Руселаре" (провів 3 матчі), а в кінці серпня на правах оренди перейшов в аматорський "Льєрс Кемпензонен" (10 матчів), який виступає в третьому за силою дивізіоні Бельгії.

Відео дня

Згідно з регламентом ФІФА і УЄФА, футболісти можуть бути зареєстровані максимум у трьох клубах протягом одного сезону (з 1 липня по 30 червня), але грати в офіційних матчах можуть лише за два. Виняток може бути лише у тому випадку, якщо гравець змінює клуби, які виступають у чемпіонатах, проведених за різними часовими системами ("весна-осінь", "осінь-весна").

Футбольний адвокат Юлія Богданова в коментарі сайту підкреслила, що Каргбо поки не може грати за киян:

Читайте такожДинамо завдяки дублю новачка Каргбо обіграло казахстанський Кайрат (відео)

"Або ми чогось не знаємо про цей трансфер, або в клубі справді щось недогледіли. Але Каргбо ніяк не може грати. За правилами гравець може бути зареєстрований за три клуби, а грати тільки за два. Якщо б, наприклад, Каргбо перейшов в чемпіонат Білорусі, то він міг би грати, адже там сезон стартує навесні".

Богданова зазначила, що гра за аматорські команди або оренди не входять в число винятків:

"Важливі три фактори - реєстрація за три клуби в сезоні, гра за два, якщо мова не йде про сезони, які перетинаються. Правило немає винятків для аматорських команд, аренд або вільних агентів. Єдине, якщо б цей гравець був у заявці з 18 футболістів на матч, але не виходив на поле. Важливо саме грати".

"Наскільки я розумію, Каргбо в Бельгії був зареєстрований за дві команди і грав за них. Градація на професійні або аматорські команди значення не має. Відповідно, за "Динамо" він зареєстрований, але грати не може", - додала адвокат.

Нагадаємо, тренерський штаб "Динамо" награвав Каргбо в складі під час першого збору в Туреччині. Однак форвард отримав травму в контрольному матчі і в найближчий час в будь-якому випадку не зможе виходити на поле.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що форвард "Динамо" Артем Бесєдін провалив допінг-тест через чужу помилку.