Марлос / фото: ФК Шахтар

12 березня на "Фольксваген-Арені" у Вольфсбурзі пройде перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи між "Вольфсбургом" і "Шахтарем".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Вольфсбург - Шахтар.

Початок зустрічі - о 22.00.

Відео дня

Вольфсбург - Шахтар: де дивитися матч по ТБ

Ця зустріч у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса пройде при порожніх трибунах.

"Вольфсбург"

"Вольфсбург" в поточному розіграші Ліги Європи на груповому етапі зустрічався з іншим українським клубом "Олександрією". Німецькому клубу двічі вдалося обіграти бронзового призера УПЛ (3:1, 1:0). З групи "Вольфсбург" вийшов з другого місця, пропустивши вперед "Гент".

У першому раунді плей-офф німецький клуб двічі обіграв знайомий українським уболівальникам за іграми з "Динамо" шведський "Мальме" - 2:1 та 3:0.

Починаючи з лютого, безпрограшна серія "Вольфсбурга" налічує 8 матчів. Правда, у двох останніх матчах виграти "вовкам" не вдалося. "Вольфсбург" в рамках Бундесліги зіграв внічию з "Уніоном" (2:2) і "РБ Лейпциг" (0:0).

Вольфсбург - Шахтар: прогноз букмекерів

"Шахтар"

"Шахтар", який у плей-офф Ліги Європи опинився після вильоту з Ліги чемпіонів, 1/16 фіналу зумів пройти португальську "Бенфіку". Після перемоги у першій грі з рахунком 2:1 у матчі-відповіді команда Луїша Каштру зуміла зіграти внічию - 3:3.

Після матчу з "Бенфікою" "Шахтар" сенсаційно програв "Ворсклі", зазнавши першої поразки в УПЛ за півтора року (0:1). Але завершити перший етап чемпіонату "гірникам" вдалося на мажорній ноті - 4:1 в матчі проти "Дніпра-1" 4:3 з "Колосом".

Слова перед матчем

Головний тренер "Вольфсбурга" Олівер Гласнер:

"Наш суперник - гарна команда, яка володіє неймовірними якостями в нападі. У них є гравці, які роками грають на найвищому міжнародному рівні. Також вони добре грають один на один. Нам буде дуже складно в обороні. При цьому вони будуть грати компактно. Однак ми можемо створити більшу інтенсивність, ніж та, до якої суперник звик в УПЛ".

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру:

"Були трохи розчаровані, що будемо грати без глядачів. Нам дуже подобається атмосфера повного стадіону. Попереду дуже складна боротьба. "Вольфсбург" виступає в Бундеслізі, однією з топ-п'яти ліг Європи. Щоб домогтися позитивного результату, завтра потрібно бути на високому рівні".

Травми і дискваліфікації

У "Вольфсбурга" травмовані хавбек Жозуа Гілавогі і захисник Вільям, у "Шахтаря" в лазареті знаходяться Тарас Степаненко, Манор Соломон і Олександр Пихальонок.

Орієнтовні склади

"Вольфсбург": Кастеелс, Штеффен, Кнохе, Брукс, Пауло Отавіо, Арнольд, Шлагер, Герхардт, Мехмеді, Вегхорст, Брекало

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Майкон, Алан Патрік, Маркос Антоніо, Тайсон, Марлос, Мораєс

Арбітр

Судити зустріч буде найкращий арбітр 2019 року за версією IIHF Дамір Скоміна.