Reuters

Донецький "Шахтар" не планує вести активну діяльність на трансферному ринку під час літнього міжсезоння. Про це сказав головний тренер команди Паулу Фонсека під час першої прес-конференції на новій посаді.

"Я дуже задоволений складом команди. Але кожного гравця потрібно буде проаналізувати. На це у нас буде час під час зборів. Після нього ми визначимо, чи потрібно посилення. На даний момент я повністю задоволений гравцями. Нічого радикально міняти не потрібно", - заявив Фонсека.

Він також додав, що сподівається, що ніхто з футболістів не покине "Шахтар".

Відео дня

"Я сподіваюся, що жоден гравець не буде йти від нас. Ми постараємося подивитися на кожного з них, подумати і тоді вже приймати якісь важливі рішення. Також варто звернути увагу на молодих українських гравців, які показують відмінний футбол, можуть вирости і стати топ-гравцями. Я думаю, що "Шахтар" зробив у цьому плані відмінну роботу", - сказав Фонсека.

Крім того, наставник "Шахтаря" додав, що у нього зараз немає можливості запросити в клуб півзахисника Жозуе, який грав у тренера в командах "Пакош до Феррейра", "Порту" і "Брага".

"Жозуе? Навіть у світі футболу кажуть, що він є моїм футбольним сином. Але поки у нас немає можливості її запросити", - сказав Фонсека.

При цьому генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін повідомив, що на перший збір "гірників" відправиться близько 70 відсотків гравців клубу, які раніше виступали в оренді в інших командах.