Динамо - АЗ / фото REUTERS

Київське "Динамо" обіграло нідерландський АЗ у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів з рахунком 1:0. Матч проходив у столиці України на НСК "Олімпійський".

Читайте такожДинамо - АЗ: огляд та повне відео матчу Ліги чемпіонів

Нідерландці почали гру активніше за команду Мірчі Луческу і володіли солідною перевагою, але в цілому моментів суперники створювали мінімум.

Всі ключові епізоди відбулися після перерви. Вже на 49-й хвилині динамівці перехопили м'яч у суперника, Буяльський вивів Родрігеса на ударну позицію, а Жерсон переграв воротаря - 1:0.

У нідерландців ставало все менше сил, а "Динамо" діяло другим номером і відчувало себе впевнено. Вже ближче до кінцівки матчу підопічні Луческу змогли подвоїти перевагу: Кендзьора навісив з флангу, а воротар вибив м'яч точно на голову Шапаренку - 2:0. 

На 88-й хвилині Бущан перевів у штангу удар де Віта, а потім Боаду також добив його в каркас воріт. "Динамо" втримало ворота на замку.

"Динамо" - АЗ - 2:0

Голи: Родрігес, 49, Шапаренко, 86

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко (Ледньов, 90+1), Родрігес, Буяльський (Андрієвський, 79), Де Пена, Супряга (Вербич, 74)

АЗ: Бізот, Свенссон, Влаар (Сугавара, 79), Копмейнерс, Вейндал, Класі, де Віт, Мідтше (Друйф, 66), Стенгс, Боаду, Гудмундссон (Ідріссі, 58)

Попередження: Буяльський, Родрігес, Кендзьора - Стенгс, Класі, Ідріссі

"Динамо" в Лізі чемпіонів: головне

  • Київська команда вийшла до заключного раунду відбору, після якого почнеться груповий етап Ліги чемпіонів.
  • Для Мірчі Луческу це був дебютний єврокубковий матч біля керма "Динамо".
  • У плей-офф кваліфікації ЛЧ "Динамо" зіграє з бельгійським "Гентом", за який виступають троє українців.
  • У минулому сезоні "Динамо" покинуло Лігу чемпіонів за підсумками третього раунду кваліфікації. Тоді кияни не змогли пройти бельгійський "Брюгге" (0:1, 3:3).