Україна втратила величезну кількість гравців перед матчем у Парижі / фото УАФ

7 жовтня в Парижі на стадіоні "Стад де Франс" пройде товариський матч, в якому збірна України зіграє проти команди Франції. На грі буде присутня тисяча фанатів.

УНІАН вестиме онлайн-трансляцію матчу Франція - Україна.

Франція - Україна: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок поєдинку - о 22.10.

Збірна Франції

Команда Дідьє Дешама - одна з найкращих у світі, тому передбачати склад на майбутній матч досить складно, особливо в нинішніх умовах, коли суперник виявився знекровлений через травми та коронавірус.

Але і французів не обійшла стороною проблема COVID-19. Адрієн Рабьо ще кілька днів тому пішов на самоізоляцію, бо контактував із зараженими особами в "Ювентусі". Також напередодні позитивний тест отримав захисник Лео Дюбуа.

Всі інші - в строю, але навряд чи Дешам буде максимально навантажувати того ж Кіліана Мбаппе. У цьому просто немає особливого сенсу.

У вересні збірна Франції вдало стартувала в Лізі націй. Спочатку діючі чемпіони світу обіграли шведів на виїзді з рахунком 1:0, а потім вдома розібралися з Хорватією - 4:2.

Цікавий факт: на своєму полі французи не програють з березня 2018 року. Більш того, після переможного ЧС-2018 команда поступилася тільки у 2 поєдинках з 19.

Франція - Україна: прогноз букмекерів

Збірна України

З корисного досвіду проти топ-колективу майбутня гра перетворилася спробою вижити в складній кадровій ситуації для Андрія Шевченка.

Тренерський штаб збірної України втратив одразу всіх футболістів "Шахтаря". У Степаненка і Пятова - коронавірус, на самоізоляцію пішли Матвієнко, Коваленко, Марлос і Жуніор Мораєс. Травми отримали Коноплянка, Кривцов і Болбат. У лазаретах своїх клубів залишилися Зінченко, Супряга і Буяльський.

Цього вистачило б з головою, але ні. Вже в розташуванні національної команди у Франції позитивні тести на коронавірус отримали воротарі Андрій Лунін та Юрій Паньків. Ситуація стала критичною, адже у Шевченка залишився один воротар Георгій Бущан. Навіть екс-кіпер Олександр Шовковський приступив до тренувань - член тренерського штабу готовий стати запасним варіантом та включений до заявки на гру.

Тим не менш, матч відбудеться, тому що регламент не порушено. Головне, що у збірної України вистачає гравців для виходу на поле.

У перших двох турах Ліги націй українці набрали три очки. Спочатку не без проблем була обіграна Швейцарія - 2:1, а потім підопічні Шевченка були розбиті іспанцями на виїзді - 0:4.

Історія протистоянь

Команди провели між собою дев'ять матчів. Українці зазнали п'ять поразок, одного разу змогли виграти, а ще тричі поєдинки завершувалися внічию.

Останні дві гри відбулися у відборі на ЧС-2014. Тоді українці перемогли вдома 2:0, але закріпити сенсацію у Франції не вийшло - 0:3.

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Ситуація дуже важка. Але регламент є регламент. Ми довіряємо позиції французької влади, медичним установам і медичним протоколам. Наскільки я знаю, матч гратиметься. Мені шкода, що я не зміг привезти кращу команду. Я поважаю збірну Франції, поважаю її тренера. Хотілося б привезти боєздатну команду, яка показала б хороший футбол. І у нас, і у Франції дві гри в Лізі націй. Ми граємо з Німеччиною та Іспанією. Наступні матчі вже офіційні. Ми постараємося зібрати команду, яка буде боєздатною".

Орієнтовні склади

Франція: Манданда, Павар, Варан, Упамекано, Ернандес, Камавінга, Канте, Ауар, Коман, Жиру, Грізманн

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Миколенко, Михайличенко, Сидорчук, Шапаренко, Малиновський, Ярмоленко, Яремчук, Циганков

Арбітр

Головним рефері поєдинку буде латвієць Андріс Трейманіс.