Ліонель Мессі / фото REUTERS

Іспанське видання El Mundo отримало в своє розпорядження копію поточного контракту Ліонеля Мессі в "Барселоні".

У своєму акаунті в Twitter видання опублікувало обкладинку свого свіжого номера із заголовком "Фараонський контракт Мессі, який зруйнував "Барселону".

El Mundo

Як повідомляє ESPN з посиланням на El Mundo, даний контракт Мессі підписав у листопаді 2017 року. Угода розрахована до 30 червня цього року.

Відео дня

За п'ять місяців до завершення контракту аргентинець вже заробив 511 мільйонів 540 тисяч євро. Максимальна сума, яку він може отримати - 555 мільйонів 237 тисяч євро.

Читайте такожРоналду відмовився рекламувати країну Близького Сходу за величезну суму

Згідно з умовами угоди, "Барселона" платить Мессі 138 мільйонів євро за один сезон, включаючи бонуси. Також в контракті передбачені додаткові платежі: 115 мільйонів за підписання контракту і ще 78 - бонус за лояльність.

Цей контракт є найбільшим в історії спорту. Раніше таким вважався контракт гравця в американський футбол Патріка Махоумса (503 мільйони доларів за десять років).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що загальний борг "Барселони" перевищив мільярд євро.

Ліонель Мессі: можливий відхід з "Барселони"

  • 25 серпня минулого року Мессі поінформував "Барселону" про бажання розірвати контракт в односторонньому порядку. Аргентинець вважав, що може скористатися відповідним пунктом у контракті. Однак керівництво "Барселони" не відпустило гравця, а Мессі не став йти до суду проти рідного клубу.
  • Головним претендентом на Мессі на той момент називали "Манчестер Сіті". Батько і агент аргентинця Хорхе Мессі навіть літав в Манчестер на переговори.

  • Пізніше екс-президент "Барселони" Жозеп Бартомеу заявив, що не міг дозволити Мессі піти.

  • Наступного літа у Мессі закінчиться контракт з "Барселоною" і він може покинути клуб у статусі вільного агента. Вже зараз аргентинець може вести переговори з іншими клубами. 

  • Сам Мессі нещодавно заявив, що не буде приймати рішення про відхід з клубу до літа.

  • Інтерес до підписання зіркового форварда підтвердив ПСЖ.