Тенісні судді хочуть бойкотувати матчі за участю Серени Вільямс / REUTERS

Тенісні арбітри розглядають можливість бойкоту матчів за участю 23-разової переможниці турнірів Великого Шолома американки Серени Вільямс після скандалу за її участю у фіналі Відкритого чемпіонату США, повідомляє The Times.

У фінальному матчі між Сереною і японкою Наомі Осакою арбітр на вишці Карлос Рамос зняв гейм з американки. Серена Вільямс спершу отримала перше попередження за підказку з трибуни тренера Патріка Муратоглу. Потім, програвши п'ятий гейм другої партії, американка була покарана штрафним очком за зламану ракетку. За рахунку 4:3 Серена підійшла до суддівської вишки і висловила все, що думає про арбітра, через що була позбавлена гейму за образу судді. В результаті Вільямс зазнала поразки у фіналі - 2:6, 4:6.

Читайте такожМіжнародна федерація тенісу підтримала арбітра в суперечці з Вільямс

Відео дня

За підсумками цього інциденту Жіноча тенісна асоціація (WTA) та Асоціація тенісу США (USTA) стали на бік Вільямс, що викликало невдоволення у багатьох арбітрів. Анонімне джерело розповіло The Times, що USTA, яка є організатором US Open, просто кинула Рамоса на «розтерзання вовкам», хоча він лише виконував свою роботу і не хотів терпіти образи.

Судді аналізують можливість відмовитися від обслуговування матчів за участю Серени, поки вона не принесе своїх вибачень Рамосу.