Дар'я Лопатецька / btu.org.ua

489-та ракетка світу 15-річна українка Дар'я Лопатецька стала переможницею тенісного турніру серії ITF в Гонконзі з призовим фондом 25 тисяч доларів. У фінальному матчі українська тенісистка обіграла китаянку Ма Шуюе, що посідає 357-е місце в світовому рейтингу, з рахунком 6:4, 6:3.

Про це повідомляєВеликий теніс України.

Читайте також15-річна українка Лопатецька виграла тенісний турнір ITF у Гонконгу

Відео дня

Тенісистки провели на корті трохи більше півтора годин. За цей час Лопатецька зробила 3 ейса та 5 брейків, припустившись 3 подвійних помилок. Відзначимо, що в основну сітку Лопатецька потрапила через кваліфікацію, куди отримала wild card. Таким чином, сумарно вона виграла 7 матчів в Гонконзі.

Загалом же Лопатецька виграла вже 12 матчів поспіль на хардовому покритті. Минулого тижня вона також стала чемпіонкою іншого турніру ITF на кортах Гонконгу.

15-річна українка виграла вже свій четвертий титул на дорослих турнірах. Крім двох перемог у Гонконгу в 2019 році, вона перемагала в Антальї і Байє в 2018-му.

За перемогу в Гонконзі Лопатецька отримає 51 очко в рейтинг, але зміни в ньому відобразяться тільки через два тижні. Українка підніметься відразу на 186 місць і стане 303-ю ракеткою світу. Це буде новий рекорд в її професійній кар'єрі.