Баскетболісти Одеси виявилися сильнішими в цьому матчі / fbu.ua

Баскетбольний клуб Одеса сьогодні приймав Запоріжжя в рамках домашнього матчу регулярного чемпіоната Суперліги Парі-Матч.

Старт матчу залишився за гостями, але ще в першій чверті одесити зуміли вирівняти гру і навіть вийти в лідери, повідомляє офіційний сайт змагань.

Команда Олега Юшкіна заволоділа перевагою на щитах та краще атакувала з гри, зокрема по 11 очок ще в першій половині набрали Беліков та Хелманіс.

Відео дня

Ривок господарів, який розпочався на старті другої чверті команді Валерія Плеханова вдалося потушити під її завісу. Перед великою перервою запоріжці залишили від переваги суперника, яка сягала 11 очок, лише 1 бал.

Головною проблемою гостей у другій половині став швидкий фол-трабл Пресслі, який отримав 4-й персональний ще на старті третьої чверті та пішов відпочивати до заключної десятихвилинки. Без американського бігмена на майданчику одесити почували себе набагато вільніше у фарбі, чим раз по раз користувались.

На заключний 10-хвилинний відрізок гри команди вийшли за “+6” для господарів, які дуже швидко перетворились на 10 очок переваги. тим не менш результативна гра американців, зокрема Хілла, який провів свій найрезультативніший матч сезону, дозволила гостям нівелювати відставання за 3,5 хвилини до фінальної сирени.

Але останнє слово було за одеситами: надзвичайно важливий триочковий Пустозвонова та влучні штрафні Хелманіса та Вітолса знов вивели господарів на 6-очкову дистанцію і цього разу вони свою перевагу вже не відпустили.

Запоріжці боролись до останнього, але вперше в сезоні програли Одесі, поступившись з рахунком 88:95.

У складі гостей потужний матч матч провів Кіндал Хілл, який набрав 30 очок (5/9 двоочкових, 6/7 триочкових, 2/4 штрафних), зробив 5 підбирань, 2 перехоплення та 2 блок-шота (РЕ +31), а у господарів варто відзначити Арнолдса Хелманіса, який до 24 очок додав 8 підбирань (РЕ +24).

Одеса свій наступний матч зіграє 2 лютого в Южному проти Миколаєва, а Запоріжжя у цей же день також в Южному гратиме проти місцевого Хіміка.

Суперліга Парі-Матч

УСК Одеса, Одеса

Одеса – Запоріжжя 95:88 (22:21, 27:27, 27:22, 19:18)

Одеса: Вітолса 3 + 4 передачі - 4 втрати, Щепкін 18 + 8 передач, Бєліков 16 + 10 підбирань + 2 блок-шота - 4 втрати, Новіков 4, Хелманіс 24 + 8 підбирань - старт; Шеляковс  9 + 8 підбирань, Пустозвонов 8, Балабан 7 Ткачук 4, Скрипець 2

Запоріжжя: Холтон 14 + 6 передач, Кондраков 2, Мироненко 5, Хілл 30 + 5 підбирань + 2 блок-шота, Преслі 11 + 3 блок-шоти - старт; Трент 19 + 4 передачі + 7 перехоплень, Шевченко 6, Овдеєнко 1