Запоріжжя впевненно обіграло Миколаїв в гостьовому матчі Суперліги / fbu.ua

В суботу МБК Миколаїв нарешті повернувся додому і на паркеті СК Надія в принциповому матчі приймав Запоріжжя.

Господарі вдало стартували, впевнено вигравши першу чверть, за яку набрали 29 очок. Миколаїв реалізував 5 з 10 3-очоквих, 3 з яких до свого активу записав Зотов, який набрав 9 балів ще за стартову десятихвилинку, повідомляє офіційний сайт змагань.

Другу чверть запоріжці починали, маючи 9 очок відставання, але суттєво додали у захисті та мали перевагу у фарбі. Переконливий ривок 15:5 дозволив гостям не тільки відігравати відставання, а й вийти в лідери. Лише триочковий з сиреною від Давидюка дозволив «корабелам» скоротити відставання перед великою перервою до 2 очок – уся перевага, яку господарі напрацювали за першу чверть, дуже швидко розтанула. 

Відео дня

На екваторі другої половини гостям вдався черговий міні-ривок в результаті якого команда Плеханова отримала 10 очок переваги, але господарі повернулися у гру. По 5 очок поспіль від Попова і Зотова менш ніж за 3 хвилини – ривок Миколаєва 10:0 і рахунок знову рівний.

Тож у четвертій чверті команди розпочинали все з початку і краще вирішальну десятихвилинку провели гості. Після влучного триочкового від Мироненка на екваторі чверті перевага Запоріжжя знову сягнула комфортних 9 очок. Миколаївці ще раз спробували повернутись, скоротили відставання до 5 балів і могли підібратись до суперника ще ближче, але Мусієнко двічі поспіль не влучив вільні триочкові спроби. Покарання було максимально жорстким: Хілл зробив підбирання на чужому щиті та набрав два с фолом, фактично поставивши крапку в цьому матчі. Часу на камбек у корабелів вже не залишилось. 

Запоріжжя перемогло на виїзді з рахунком 88:79 та зрівняло рахунок у сезонній серії з Миколаєвом. У гостей відзначимо чергову результативну та корисну гру у виконанні американського тріо Трент-Холтон-Хілл, а у Миколаєва сильний матч видав Віталій Зотов, який набрав 19 очок (1/3 двоочкових, 5/8 триочкових, 2/2 штрафних), зробив 8 передач, 5 підбирань та 2 перехоплення, а його рейтинг ефективності становив рекордні в цьому матчі 28 балів.

Миколаїв свій наступний матч зіграє 15 лютого в Харкові проти Політехніка, а Запоріжжя у наступній грі також гратиме проти харків’ян, але на два дні раніше – 13 лютого.

Суперліга Парі-Матч. 9 лютого

Миколаїв – Запоріжжя 79:88 (29:20, 18:29, 19:17, 13:22)

Миколаїв: Зотов 19 + 8 передач + 5 підбирань + 2 перехоплення, Адедиран 15 + 7 підбирань – 4 втрати, Омоера 11 + 6 підбирань + 3 передачі, Попов 13 + підбирань + 3 передачі – 3 втрати, Онуфрієв 5 – старт, Давидюк 11 + 5 підбирань, Хохоник 3, Мусієнко – 3 втрати, Тонченко 0, Жуковський 0, Цикалюк 0

Запоріжжя: Хілл 17 + 7 підбирань, Холтон 14 + 3 передаяі, Мироненко 10 – 3 втрати, Кондраков 8 + 6 передач, Пресслі 7 + 5 підбирань – старт, Трент 15 + 7 підбирань + 3 передачі + 2 блок-шота – 4 втрати, Шевченко 11 + 6 підбирань, Буц 2 + 4 підбирання, Овдеєнко 2, Теряник 2