Лисенко данило три рази за рік пропустив допінг-тести / фото: cska.ru

Росію можуть відсторонити від участі в Олімпійських іграх 2020 року, які пройдуть в Токіо.

Про це з посиланням на власні джерела повідомило видання The Sunday Times.

Приводом для відсторонення може стати фальсифікація документів у допінговій справі стрибуна у висоту Данила Лисенка, який раніше був відсторонений від участі у змаганнях через пропуск трьох допінг-тестів протягом року.

Відео дня

У травні стало відомо, що керівництво Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), включаючи главу організації Дмитра Шляхтіна, причетно до фальсифікації документів і дачі неправдивих свідчень у справі Лисенка. Чиновники допомагали приховати допінгові порушення.

Сфабриковані документи повинні були пояснити відсутність Лисенка на допінг-тестах. Так, у підроблених документах було зазначено, що спортсмен пропустив візит допінг-офіцерів через хворобу.

Виявилося, що за адресою клініки, зазначеної у довідках, знаходиться зруйнована будівля, а лікарів, прізвища яких значаться в документах, не існує.

"Клініка була повністю підробленою: від реєстраційних номерів до неправдивих прізвищ лікарів і фальсифікованих документів. Такої клініки немає. Використана адреса - реальна, але там знаходиться зруйнована будівля", - повідомило джерело.

Нагадаємо, через порушення антидопінгових правил від участі в Олімпіаді-2016 були відсторонені всі російські легкоатлети, за винятком Дар'ї Клішиної, а також важкоатлети. А на Олімпіаді-2018 російські спортсмени виступали під нейтральним прапором.

Як повідомляв УНІАН, раніше WADA отримало більше двох тисяч допінг-проб з московської лабораторії.