Олександр Логінов / REUTERS

Італійська поліція провела обшуки в номері російського біатлоніста Олександра Логінова в Антхольці, де в ці дні проходить чемпіонат світу.

Логінов підтвердив інформацію про обшуки в його спільному номері з іншим біатлоністом Євгеном Гаранічєвим. За його словами, обшук пройшов о 6 ранку.

"Спали з Євгеном, прокинулися від того, що до нас вломилися. Вони самі відкрили двері. Відразу забрали гвинтівки, мабуть, як найбільш небезпечних злочинців. Просили сидіти на місці в одних трусах. Ми дивилися, як перевіряли речі. Їх цікавили лише мої речі, потім я попросив, щоб прийшов компетентний перекладач - наш менеджер Катерина. Перевели документи, які вони привезли, це був запит від IBU. Якась недовіра від них", - розповів Логінов телеканалу "Матч ТВ".

Відео дня

За словами біатлоніста, у нього забрали комп'ютер, особисті речі, телефон":

"Я не проти, якщо б вони його перевірили, щось скопіювали, але це ж особисте. У 2020 році це необхідно для життя".

Читайте такожЗнову допінг: у Росії відібрали золоту медаль і перше місце в заліку Олімпіади-2014

"Нічого не пред'являли. Це все дуже сильно засмучує. Вірю, що це не буде зам'ято, а буде хороший позитивний підсумок, Це дуже засмучує, якщо це не свавілля, то близько до цього", - також сказав Логінов, додавши, що "ми не зламаємося".

Обшук був також проведений у машині Логінова і у тренера російської збірної Олександра Касперовича.

Ситуацію прокоментував президент Федерації біатлону Росії Володимир Драчов:

"Це заява в поліцію від Міжнародного союзу біатлоністів (IBU), щоб провели перевірку, чому Олександр Касперович знаходиться в команді Росії, так як у нього була знайдена не його акредитація. Разом з цим просять перевірити його подальші кроки по Олександру Логінову. Зараз будемо розбиратися, при чому тут кримінальне переслідування і допінг. У постанові написано, що Логінов мав допінговий випадок, тому вони вважають, що можливі якісь випадки його застосування ще раз".

sports.ru

Нагадаємо, на ЧС-2020 Логінов, який кілька років тому відбував дискваліфікацію за допінг, завоював золоту медаль у спринті.

Як повідомляв УНІАН, норвезьких біатлоністів обурила перемога Логінова на ЧС.