Фінальні версії iOS 17 і iPadOS 17 для всіх користувачів стануть доступні лише восени / фото Apple

Вчора ввечері Apple анонсувала оновлену систему iOS 17, яка вийде у вересні разом з новими смартфонами компанії. Вона запропонує користувачам ряд поліпшених функцій, в тому числі можливість перетворити ваш iPhone в смарт-дисплей.

Якщо вам не терпиться випробувати всі нововведення, ви можете взяти на себе ношу бета-тестера прямо зараз. Єдине, що потрібно зробити заздалегідь – резервну копію смартфона в iCloud: "Налаштування" → "Ім'я вашого Apple ID" → iCloud → "Резервна копія в iCloud" → "Створити резервну копію" 

Як встановити бета-версію iOS 17

Якщо у вас раніше був встановлений бета-профіль iOS 16, то цілком можливо, що ви вже можете оновитися і до бети iOS 17. Для цього в розділі налаштувань "Оновлення ПЗ" зайдіть в пункт "Бета-оновлення" і виберіть iOS 17 Developer Beta. Далі ви побачите пропозицію завантажити iOS 17.

Відео дня

Якщо профілю у вас немає, або оновлення не приходить, робимо наступне:  

  • Видаляємо свій старий профіль (якщо він у вас є);
  • Завантажуємо бета-профіль iOS 16.6 за посиланням через браузер айфона;
  • Встановлюємо профіль і перезавантажуємо смартфон;
  • Чекаємо 1-2 хвилини і перевіряємо оновлення – в розділі "Оновлення ПЗ" вам має бути доступна iOS 17 для завантаження.

У випадку з iPad і iPadOS 17 порядок дій аналогічний.

фото 9to5Mac

Хто може оновитися

Оновлення iOS 17 не підтримує відразу кілька старих айфонів. Йдеться про iPhone 8, iPhone 8 Plus і легендарний iPhone X – перший телефон Apple з Face ID. Таким чином оновитися до iOS 17 можна на iPhone Xs і новіше.

Що стосується iPadOS 17, вона доступна iPad Pro (2-го покоління і новіше), iPad Air (3-го покоління і новіше), iPad (6-го покоління і новіше) і iPad mini (5-го покоління і новіше).

Нагадаємо, в ході WWDC 2023 Apple вперше показала свій новий гаджет не від Стіва Джобса. Це шолом змішаної реальності для перегляду фільмів, спілкування та роботи. Продавати почнуть на початку 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: