Microsoft припинила підтримку Windows 10 21H2 / фото ua.depositphotos.com

Софтверний гігант Micosoft випустив останнє оновлення для операційної системи Windows 10 версії 21H2. І нагадав, що з 13 червня не підтримує цю ОС. Це означає, що на неї більше не будуть приходити щомісячні апдейти з поліпшеннями безпеки, виправленнями помилок та іншими змінами.

Тим, хто "сидить" на Windows 10 21H2, рекомендується якомога швидше оновитися до останньої версії "десятки" – 22H2 – щоб забезпечити захист і актуальність своїх систем.

При цьому в Microsoft підкреслили, що її підтримка протриває лише до жовтня 2025 року. Тому компанія пропонує відразу перейти на Windows 11.

Відео дня

Microsoft випустила Windows 10 21H2 разом із першим випуском Windows 11 восени 2021 року. На сьогодні це найпопулярніша і одна з найстабільніших версій "вінди". Згідно з даними агентства AdDuplex на початок 2023 року, нею користувалися близько 35% користувачів по всьому світу.

Windows 10 – все: Microsoft припиняє випуск оновлень для ОС

Microsoft всіляко намагається "пересадити" користувачів на нову ОС і раніше оголосила, що Windows 10 більше не буде отримувати функціональні нововведення – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Повністю підтримка системи закінчиться в 2025 році.

Також Windows 11 постійно отримує різні круті функції. Наприклад, в додатку "Фото" з'явилася нова корисна функція, яка допомагає за лічені секунди видалити дефекти або непотрібні об'єкти з фотографії. Також компанія додала підтримку RAR-архівів на рівні системи. Тобто, користувачам більше не доведеться встановлювати сторонні додатки на зразок WinRAR для розпакування або стиснення файлів.

А тим часом вже наступного року вийде Windows 12, в якій акцент буде зроблений на штучному інтелекті та оптимізації апаратного та програмного забезпечення. А в плані дизайну Windows 12 буде ще більше схожа на MacOS.

Вас також можуть зацікавити новини: