3 способи продовжити життя акумулятора смартфона на Android / фото REUTERS

Чи то бюджетний смартфон, чи то дорогий флагман – у 2023 році "правила" поводження та зарядки для всіх мобільних пристроїв однакові. Завдяки їм батарея прослужить вам довше. Як відомо, акумулятор телефону в середньому починає застарівати вже через 2-3 роки,

Компанія Google нещодавно оновила розділ з рекомендаціями щодо правильного поводження з її смартфонами Pixel – але ці поради можна застосовувати до багатьох різних пристроїв на Android.

Ці три поради врятують акумулятор вашого смартфона

  • Сучасний Android-смартфон потрібно заряджати не більше ніж на 90 відсотків для довговічності акумулятора. Шляхом неповної зарядки можна оптимізувати можливості акумулятора телефону.
  • Відключайте точки доступу і Wi-Fi, коли ви ними не користуєтеся, а також при зарядці гаджета. Це найбільші "пожирачі" заряду, які можуть істотно знизити рівень автономності.

    Відео дня
  • Коли телефон майже розряджений, увімкніть адаптивне енергоспоживання. Ця функція дозволить знизити продуктивність телефону і обмежити фонові процеси додатків, щоб продовжити час роботи від батареї.

До того ж не використовуйте для зарядки китайські підробки або несертифіковані зарядні пристрої – це може пошкодити батарею телефону, а також знизити її термін служби в довгостроковій перспективі. Також не допускайте перегріву або, навпаки, переохолодження пристрою.

Нарешті, не забувайте поміняти акумулятор смартфона, коли рівень його максимальної місткості досягне або опуститься нижче 80%. При таких цифрах смартфон не тільки зазвичай живе менше, але і схильний до мимовільних перезавантажень.

Раніше УНІАН ділився рекомендаціями, як швидко зарядити телефон, не "угробивши" при цьому батарею. Ці рекомендації виручать, якщо йти з дому потрібно прямо зараз і банально немає пару годин для зарядки смартфона.

Також розповідали, як в два кліка позбутися від реклами в додатках і іграх. Описані в статті дії підходять для Android-смартфонів, але деякі з них можуть бути застосовні і на iOS.

Вас також можуть зацікавити новини: