Radeon RX 6900 XT – найгірша відеокарта з точки зору самоокупності при майнінгу / фото AMD

Крипторинок знову опинився в червоній зоні й майнінг разом з ним. Тепер необхідно 30 місяців, аби "вийти в нуль", навіть якщо ви купите топову відеокарту серії GeForce RTX 30 для видобутку цифрових монет.

Видання Hardware Times оприлюднило рейтинг, в якому можна подивитися на терміни самоокупності відеокарт при майнінгу.

Повним аутсайдером в цьому плані стала флагманська AMD Radeon RX 6900 XT, яка при видобутку ефіру [Ethereum – ред] окупиться тільки через три роки або 38 місяців. Низька продуктивність цієї відеокарти при майнінгу зводить нанівець її перевагу у вигляді доступної вартості.

Відео дня

У лідерах за самоокупністю при майнінгу виявилися GeForce GTX 1660 Super і 1660 Ti – 28 місяців. За ними слідкує RTX 3060 – у випадку з нею повернути затрачені кошти вийде лише через 30 місяців. Що показово, ще буквально рік тому типову відеокарту для майнінгу можна було окупити за 6-8 місяців.

Читайте такожЦіни на нові відеокарти AMD в Україні перевищують рекомендовані у 2-3 рази

Як раніше писав УНІАН, напередодні європейський регулятор запропонував заборонити майнінг криптовалют методом Proof-of-Work, домінантним серед найбільших криптовалют на ринку. А ще раніше в Росії, яка входить в 3-ку світових лідерів з видобутку біткоїна, виступили з ініціативою заборонити будь-які операції з криптовалютою.

Вас також можуть зацікавити новини: