Представлений найкомпактніший Android-флагман 2023 року / фото ASUS

Asus залишиться чи не єдиним виробником, хто ще випускає компактні флагмани. Компанія офіційно представила новий флагманський смартфон Zenfone 10 – він зберіг дизайн попередника, але став краще в плані начинки.

Zenfone 10 дійсно дуже маленький за сучасними мірками: 146,5 × 68,1 × 9,4 мм. Він також має 5,9-дюймову OLED-панель з роздільною здатністю 2400 х 1080 пікселів і частотою оновлення 144 Гц –  це поєднання унікальне для ринку. У компанії заявили, що апарат буде зручно тримати в руці і носити в сумочці.

Оскільки це флагман, в телефон встановили найпотужніший чіп Snapdragon 8 Gen 2 і поставили 16 Гбайт оперативної пам'яті разом з накопичувачем на 512 Гбайт. Акумулятор залишився незмінним (4300 мАг), зате додали бездротову зарядку, якої не було в минулому поколінні.

Відео дня

фото ASUS

Ззаду знаходиться подвійна камера з унікальним дизайном – на панелі розмістили декілька величезних об'єктивів. Основний має роздільну здатність 50 Мп і відрізняється наявністю 6-осьової стабілізації, яка має зробити зйомку максимальної плавною. Також є надширококутна камера роздільною здатністю 12 Мп, а спереду можна знайти 32-Мп селфі камеру.

Серед інших особливостей – вологозахист за стандартом IP68, сканер пальця і два динаміки. Також є порт 3,5 мм – актуально для власників дротяних навушників. 

Стартова ціна Zenfone 10 в порівнянні з попередників не змінилася – від 799 євро (~32 000 грн). Новинка вже доступна для попереднього замовлення на деяких ринках.

фото ASUS

Кількома місяцями раніше ASUS представила геймерські ROG Phone 7 – найбільш наворочені смартфони на сьогодні. Водночас оглядачі кажуть, що це одні з найкращих автономних смартфонів, які доступні на ринку.

Смартфони поступово збільшуються в розмірах, і зараз ми знаходимося на етапі, коли більшість з них важко використовувати однією рукою. Однак у 2023 році все ще можна придбати невеликі телефони з екраном діагоналлю до 6 дюймів. УНІАН ділився добіркою найращих компактних телефонів на 2023 рік

Вас також можуть зацікавити новини: