Що "вбиває" батарею смартфона: помилки, які не можна допускати / ua.depositphotos.com

Проблема швидкого зносу акумулятора ще довго буде актуальною. З нею стикаються не тільки власники старих моделей смартфонів, які вже відслужили своє, але і власники абсолютно нових.

Все тому, що користувачі рідко звертають увагу на всі тонкощі процесу зарядки та від цього істотно знижують термін його життя. Не допускаючи цих помилок, ви уникнете ряд непотрібних проблем.

Помилка № 1

Далеко не всі користувачі усвідомлюють, але повна розрядка батареї смартфона негативно позначається на його роботі в довгостроковій перспективі. Все через те, що розряд батареї до 0% перериває роботу ОС, для відновлення якої потрібна більша кількість енергії.

Відео дня

Тому, щоб уникнути цього – стежте, щоб заряд не опускався нижче 10-20%. Майже всі сучасні телефони оснащені функцією нагадування Користувача про необхідність поповнення запасу батареї. І включається вона не просто так саме на 20% заряду.

false

Що стосується максимального рівня заряду, то рекомендується відключати смартфон перш ніж він досягне повних 100%. Якщо ви звикли залишати смартфон заряджатися на всю ніч, встановіть Accu​Battery і виставте допустимий максимум заряду в 80%.

Помилка № 2

Багато хто помилково вважає, що смартфон (або будь-який інший гаджет) можна заряджати при будь-яких температурних умовах, будь то спека або холодрига. Однак в реальності ми самі ж скорочуємо термін "життя" акумулятора.

  • Якщо в кімнаті жарко, зніміть зовнішній чохол.
  • Не залишайте смартфон на повному сонці або в холодних місцях.
  • Якщо батарея смартфона розрядилася на морозі, не поспішайте заряджати її відразу ж по приходу додому. Залиште гаджет в теплому приміщенні хоча б на 20 хвилин, а потім включіть в мережу.

  • Ідеальна температура експлуатації – в межах від 16 до 22 °C. 

Інакше кажучи, акумулятор швидше розряджається, якщо на нього впливають зовнішні фактори. 

Помилка № 3

Одна з найпоширеніших помилок серед власників смартфонів – використання пристрою навіть тоді, коли він знаходиться на зарядці. А це дуже сильно не рекомендується.

фото ua.depositphotos.com

Не треба в момент зарядки переглядати відео, грати в мобільні ігри або "сидіти" в соцмережах, особливо у Facebook. Додаткове навантаження призводить до перегріву смартфона, що негативно впливає на термін експлуатації батареї.

Помилка № 4

У комплекті до сучасних моделей телефонів йдуть оригінальні USB-кабелі. Однак після того, як вони зламаються або загубляться, багато користувачів купують їм дешеву заміну. 

У дешевих зарядках, як правило, присутні компоненти вкрай низької якості, які можуть не забезпечити необхідної сили струму або ж виявляться не здатні вберегти від перепадів напруги. Крім того, такі підробки уповільнюють швидкість зарядки смартфона.

Тому все ж краще витратитись і купити оригінальну зарядку, щоб в найближчому майбутньому не задумуватись про купівлю нового телефону.

Раніше УНІАН зібрав ознаки "присмертного" телефону – якщо такі є у вашого гаджета, то ремонт йому навряд чи допоможе. 

А якщо ви в пошуках нового смартфона, але не стежите активно за ринком, рекомендуємо список кращих пристроїв 2022 року по співвідношенню "ціна-якість". Традиційно, найкраще співвідношення ціни і якості демонструє Китайський техногігант Xiaomi і її суббренд Redmi.

Вас також можуть зацікавити новини: