Як зробити Андроїд швидше: потрібно просто оновити один компонент / фото REUTERS

Якщо порівнювати iOS і Android, то перша традиційно вважається більш стабільною і оптимізованою системою. Водночас користувачі операційки від Google можуть "колупатися" в ній до безпам'ятства – тут існує безліч налаштувань, які сприяють поліпшенню користувацького досвіду.

Днями Google сама розповідала про нову фішку, яка дозволить збільшити швидкість роботи Android-смартфона аж на 30%. При цьому для цього не потрібно нічого завантажувати або бути власником дорогого флагмана – просто зайдіть в налаштування на своєму девайсі і виконайте одну дію.

Як прискорити роботу телефону Android

Мало хто знає про Android Runtime – це штатне середовище всередині ОС, яке відповідає за запуск і виконання основних API. Звучить складно, але якщо стисло, то від цієї фічі безпосередньо залежить швидкість відкриття додатків та інших системних сервісів.

Відео дня

Нещодавно Googlе оголосила про оновлення середовища виконання Android (ART). Зазвичай цей блок операційної системи оновлюється самостійно, але ви можете прискорити весь процес, завантаживши патч вручну. Ось як це робиться:

  • Відкриваємо настройки смартфона, потім – розділ "Додатки", в пошуку вводимо Google Play Services.
  • Тиснемо на іконку програми, потрапляємо в Google Play.
  • Там потрібно всього лише натиснути на кнопку "Оновити" (Update) і дочекатися установки апдейта.

Як зробити свій Android-смартфон в рази швидшим: потрібно просто оновити один компонент

Після завершення процесу оновлення на вашому девайсі буде встановлена нова версія Android Runtime. Користувачі на форумах пишуть, що час, який їх смартфон зазвичай витрачав на обробку команд, дійсно став менше.

Однак, є два обмеження:

  • По-перше, інструмент Android Runtime доступний лише на смартфонах Android із підтримкою Google Play Services. Тобто, якщо у вас модель Huawei або Honor, то нічого не вийде.
  • По друге, оновлення поширюється тільки на ті смартфони, які працюють на базі Android 12, 13 і 14.

Цей апдейт незабаром стане доступний і для Android Go – версії ОС для малопотужних пристроїв.

Google збільшила швидкодію Android на 30%

А тим часом в найближчі місяці очікується розгортання Android 14. З цікавого в новій ОС обіцяють режим відеореєстратора, можливість видаляти встановлені додатки і аналіз "здоров'я" акумулятора, як на iOS. 

Також очікується, що з виходом Android 14 в смартфонах на Android з'явиться супутниковий зв'язок. На цей момент тільки лінійка iPhone 14 і Huawei Mate 50 офіційно підтримують супутниковий зв'язок.

Вас також можуть зацікавити новини: