Оглядачі розкрили, як саме буде працювати супутниковий зв'язок в iPhone 14 / фото Apple

Однією з головних фішок оновленої лінійки iPhone 14 і 14 Pro, окрім нових камер і швидшого чіпа, стала підтримка супутникового з'єднання. Журналісти вважають, що на неї в Apple більше плани.

Як вона працює та навіщо потрібна – читайте у матеріалі УНІАН.

Для початку важливо підкреслити, що функція працює трохи інакше, ніж уявляє собі більшість користувачів. Зокрема, не йдеться про голосові дзвінки, доступ до SMS або застосунків для спілкування в месенджерах. За допомогою супутникового зв'язку в iPhone 14 можна тільки подавати сигнали SOS без стільникового покриття. На цьому – все.

Відео дня

Як пишуть журналісти у своїх оглядах, нові iPhone починають шукати контакт із супутниками лише в тому випадку, коли власник пристрою не зможе додзвонитися в місцеву службу екстреної допомоги. 

Через якийсь час смартфон повідомить користувачеві про успішну установку зв'язку і дозволить відкрити програму "Повідомлення". При цьому самостійно писати повідомлення або дзвонити не потрібно, в смартфоні за замовчуванням встановлені шаблони, на які користувачеві потрібно тільки натиснути.

В ідеальних умовах для відправки сигналу лиха потрібно до 30 секунду, втім, у лісі або горах доведеться повертати айфон по всьому горизонту в пошуках сигналу.

Чи працює функція в Україні

Ні, функція буде з листопада поки тільки у двох країнах: США і Канаді. Причому саме нововведення платне, але в перші два роки для власників iPhone 14 воно буде надаватися безкоштовно.

Нагадаємо, сьогодні по всьому світу почалися продажі iPhone 14, 14 Pro і 14 Pro Max. Модель з приставкою Plus дебютує лише 7 жовтня.

Разом з новенькими айфонами Apple випустила iOS 16 – оновлення можна встановити на iPhone 8, iPhone SE (2020) і новіше. Всіляких змін нараховується більше сотні, але помітних і ключових всього кілька, як функція Always On Display і загальна медіатека в хмарі.

Вас також можуть зацікавити новини: