На Тернопільщині після травмування і загибелі людей внаслідок вибуху гранат оголошено  позачерговий місячник добровільної здачі зброї

На Тернопільщині оголошено  позачерговий місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, відповідне доручення підписав начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.  

Читайте такожНа Тернопільщині через вибух гранати травмовано п'ять осіб, серед яких є школярі (відео)

Відео дня

Як він пояснив, дане рішення зумовлене нещасними випадками, які трапилися за одну добу на території області. В результаті необережного поводження з гранатами одна людина загинула, а семеро потрапили до лікарні.  

«Звертаюсь до всього населення Тернополя та області, якщо у вас є будь-які вибухонебезпечні предмети, ми готові їх прийняти, а факт задокументувати. Особи, які принесуть зброю, набої, вибухівку, будуть звільнені від відповідальності. Обов'язково потрібно повідомляти поліцію і про знахідку таких небезпечних речей. Це убезпечить усіх від нещастя», – підкреслив Богомол.

Як повідомляв УНІАН, 1 січня в Тернополі внаслідок вибуху гранати, яку приніс в гості один з чоловіків, одна людина загинула, ще двох госпіталізовано.

2 січня близько 23 год в селі Колодіївка Підволочиського району в приміщенні нежилого будинку внаслідок вибуху гранати, яку приніс на святкування нового року один з гостей, госпіталізовано 5 осіб віком від 15 до 24 років.