На Тернопільщині "євробляхери" сплатили уже 387 млн грн митних зборів / фото УНІАН

На Тернопільщині власники іномарок з іноземною реєстрацією сплатили уже 387 млн грн митних зборів.

Як повідомили УНІАН у секторі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області, з 25 листопада 2018 року в області оформлено 6 тис. 144 автомобілів. У тому числі 3 тис. 804 «євроблях» – автомобілів, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Читайте такожПільговий період розмитнення «євроблях» закінчується: що далі

Відео дня

З початку лютого цього року інспекторами Тернопільської митниці оформили 2 тис. 651 транспортний засіб, серед яких 1 тис. 816 «євроблях».

Загалом з початку дії Законів України від 08.11.2018 року № 2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткуванням акцизним податком легкових автомобілів» та № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» за оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією у Тернопільській митниці ДФС громадяни вже сплатили понад 387 млн гривень.

У Тернопільській митниці ДФС звертають увагу, що сьогодні 22 лютого 2019 року закінчується період дії перехідних положень Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5.