
Не кожен політ в літаку триває годину, або дві. Під час багатогодинного перельоту виникає бажання щось випити, але треба бути обережним зі своїм вибором, пише Express.
Досвідчена бортпровідниця Сью Фогвелл попереджає, що пасажирам слід уникати популярного алкогольного напою, відомого як "Кривава Мері". Цей класичний коктейль містить горілку, томатний сік та деякі спеції. Побутує думка, буцімто цей напій смакує краще під час польоту, ніж на землі.
Наукові дослідження справді підтверджують певні зміни у сприйнятті різних смаків під час польоту – головно через гул та вібрації авіаційних двигунів – тож томатний сік справді може смакувати краще в літаку. Однак Сью все ж рекомендує уникає "Кривавої Мері" під час подорожей. Вона зазначає, що високий вміст натрію в "Кривавій Мері" може посилити зневоднення у мандрівників.
Британська Національна служба охорони здоров’я (NHS) також застерігає від вживання алкоголю та кофеїну під час польотів через їхній вплив на організм.
"Під час тривалих перельотів слід намагатися пити багато прозорої рідини, такої як вода, та обмежувати кількість алкоголю та кофеїну, які ви вживаєте", – зазначає NHS.
Фахівці зауважують, що дещо знижений тиск у салоні літака може призвести до підвищеної сухості шкіри, губ, носа та очей, і в такій ситуації додаткове зневоднення через неправильно обраний напій лише посилить дискомфорт.
Інші секрети авіаційних подорожей
Як писав УНІАН, досвідчені мандрівники радять ніколи не вдягати джинси, якщо вам належить провести кілька годин в кріслі літака. І на те є вагома причина.
Також ми наводили розповідь стюардеси, яка пояснила, чого пасажири ніколи не повинні робити в літаку.