З завтрашнього дня в Каталонії вступають в силу нові правила для таксі \ Фото wikipedia.org

Агрегатор таксі Uber заявив про припинення своєї роботи в одному з найпопулярніших туристичних міст світу - Барселоні.

Читайте такожЧерез три роки Uber відновлює роботу в Барселоні

«Нові обмеження, схвалені каталонським урядом, не залишають нам іншого вибору, окрім як припинити роботу UberX і оцінити перспективи подальшої роботи в Барселоні. При цьому ми залишаємося вірними нашій меті - бути довгостроковим партнером іспанських міст і сподіваємося на плідну роботу з каталонським урядом і міською радою заради загального блага», - йдеться в заяві компанії, передає kommersant.

Відео дня

З завтрашнього дня в Каталонії вступають в силу нові правила для таксі, згідно з якими період очікування клієнтом таксі після виклику повинен становити не менше 15 хвилин. Крім того, водіям, які співпрацюють зі службами-агрегаторами, заборонено їздити по вулицях в очікуванні нових замовлень, а наказано перебувати на спеціальних стоянках таксі.

На думку місцевих спостерігачів, нові правила були прийняті каталонською владою під тиском звичайних служб таксі і скарг місцевих таксистів на служби-агрегатори, що вилилися у вуличні акції протесту. Ще минулого тижня в ході обговорення нових правил Uber заявив, що буде змушений припинити свою роботу в Барселоні, якщо вони набудуть чинності.