Ілюстрація / REUTERS

Упродовж 2018 року внаслідок авіакатастроф загинули 523 пасажири та члени екіпажу.

Такі дані містить оприлюднений у четвер, 21 лютого, звіт Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), передає Deutsche Welle.

За даними організації, торік було зафіксовано 62 аварії та авіакатастрофи, з яких 11 - зі смертельними випадками.

Відео дня

Щодо загальної кількості загиблих унаслідок авіакатастроф, то в 2018 році статистика дещо гірша, ніж у попередні кілька років. За даними IATA, з 2013 по 2017 рік щороку в авіакатастрофах гинуло в середньому 234,4 людини.

Утім, попри деяке зростання кількості загиблих, авіація й надалі залишається найбільш безпечним видом транспорту. За 2018 рік авіакомпанії перевезли 4,3 мільярда пасажирів, виконавши 46,1 мільйона рейсів.

Читайте такожФінська авіакомпанія стала найбезпечнішою в світі

Загалом співвідношення аварій до кількості рейсів становило 1,35 на один мільйон, або одна аварія на 740 тисяч рейсів. З 2013 по 2017 роки співвідношення аварій до кількості рейсів становило 1,79 на мільйон.

Виходячи з наявної на сьогодні статистики, пасажиру потрібно впродовж 241 року щодня здійснювати один переліт літаком, перш ніж він зіткнеться з аварією, в котрій загине хтось із тих, хто перебуває на борту, наголошують у IATA.

Тим часом Рада з безпеки Нідерландів - орган, що займається вивченням причин аварій та катастроф, - 21 лютого наголосила на необхідності отримання детальнішої інформації про можливі ризики щодо польотів над зонами конфліктів.

Як повідомляв УНІАН, за весь 2017 рік внаслідок авіакатастроф у світі загинули 67 осіб, що є найнижчим показником за всю історію авіації.

Разом з тим, у звіті нідерландської Мережі авіаційної безпеки (Aviation Safety Network) зазначається, що 2018 рік став третім найбезпечнішим роком за кількістю нещасних випадків зі смертельним результатом і дев'ятим найбезпечнішим з точки зору кількості загиблих.