На посту з рештою туристів залишилися три рятувальники і один волонтер \ Фото УНІАН

В Івано-Франківській області рятувальники транспортують до підніжжя гори Піп Іван Чорногірський двох туристів, які найбільше потребують медичної допомоги.

Читайте такожРятувальна група прибула на гору Піп Іван в Карпатах для супроводу туристів і транспортування тіл загиблих

Про це повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій. «О 13:30 рятувальною групою розпочато транспортування на спеціальних ношах з гори Піп Іван двох туристів, які найбільше потребують допомоги», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У ДСНС додали, що на посту з рештою туристів залишилися три рятувальники і один волонтер.

«У зв'язку зі складними погодними умовами спуск решти туристів планується виконати 24 лютого», - поінформували у відомстві.

Для проведення заходів з супроводу групи туристів до підніжжя гори залучено 34 рятувальники і шість одиниць техніки.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого о 20:30 до рятувальників з проханням про надання допомоги звернулась група туристів в кількості 8 осіб, які рухались на г. Піп Іван Чорногірський (Івано-Франківська область). Співробітниками ДСНС до рятувального поста на ношах було транспортовано трьох туристів зі значними обмороженнями, два з яких померли, п’ять туристів рухались самостійно.

Сьогодні, 23 лютого, пошуково-рятувальна група ДСНС прибула на рятувальний пост на горі Піп Іван Чорногірський для супроводу туристів та транспортування тіл загиблих.