Поїзд "Чотирьох столиць" стане більше на два вагони / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" з 2 березня включить до складу міжнародного потяга "Чотири столиці" № 31/32 Київ - Рига, який курсує через Мінськ та Вільнюс, два плацкартні вагони, вартість проїзду у яких буде нижче, ніж у купейних вагонах.

Читайте такожВ УЗ розповіли, який попит на поїзд "чотирьох столиць"

Як повідомила прес-служба компанії, загалом у складі поїзда буде 5 купейних вагонів, 2 плацкартних та один СВ.

Відео дня

Вартість квитка у плацкартному вагоні з урахуванням комплекту постільної білизни на поїзд становить: у сполученні Київ - Рига - 1415,55 гривні; Київ - Вільнюс - 1065,50 гривні; Київ - Мінськ - 805,20 гривні.

У прес-службі зазначили, що вартість проїзду в купейному вагоні сполученням Київ - Рига становить 2164 гривні, а у вагоні СВ - 4283 гривні.

Зазначається, що тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом у міжнародному сполученні з країнами СНД та Балтії встановлюються на підставі угоди про Міждержавний пасажирський тариф.

"Відповідно до зазначеної угоди, вартість (тарифи) на перевезення пасажирів встановлює кожна з держав на своїй території. Вартість проїзду становить суму вартості проїзду по території кожної країни та розраховується у швейцарських франках за курсом, встановленим на день оформлення проїзного документа", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, поїзд "Чотирьох столиць" почав курсувати з 28 вересня 2018 року.